Voorgerechten

Nobashigarnalen in tempura met dip van dulse

Nobashigarnalen in tepura met dip van dulse

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 70 g dulse
  • 1 g xantana
  • 2el sushiazijn
  • 1 el ponzu
  • 7 dl druivenpitolie
  • 85 g bloem
  • 5 dl ijskoud bier
  • 10 g hijiki (gemixt in blender)
  • 8 Nobashigarnalen
  • 16 stuks lamsoor
  • 1 limoen
  • Peper en zout

Instructies

1

Maak eerst het tempurabeslag. Scheid de eidooiers van het eiwit van 3 eieren. Hou het eiwit apart voor de dip. Meng de dooiers door de bloem samen met het bier en de hijiki.

2

Neem de eiwitten en voeg die samen met het laatste ei. Mix met de dulse, xantana, sushiazijn, ponzu en druivenpitolie. Breng op smaak met peper en zout.

3

Doop elke nobashigarnaal met twee stukken lamsoor in de tempura en frituur op 180° tot de korst goudbruin is. Werk af met zeste van limoen. Serveer de dulsedip in een potje apart.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in