In de kijker/ Restaurants

Wilford T

De Wilfordkaai in Temse is de laatste jaren geëvolueerd tot een gezellige waterfront, met een mooie wandeldijk, terrasjes en eet- en drinkgelegenheden naar ieders beurs en smaak. Het gastronomisch vlaggenschip is Wilford T, van Jong Keukengeweldchef Tom Vermeiren, voormalig poulain bij Wouter Vandervieren in Clandestino en daarna aan de slag bij Likoké van Piet Huysentruyt. Vermeiren en z’n vrouw Delphine startten hun restaurant iets meer dan twee jaar geleden onder het opmerkelijke concept “tafelen tussenkunst” en dat mag je letterlijk nemen: het voorste gedeelte van het restaurant is een kunstgalerij en ook in de eetzaal zelf hangen werken van de exposerende kunstenaars. Hoewel er een beperkt à la carte-aanbod is (3 voor- en 3 hoofdgerechten), is Wilford T in wezen een menurestaurant, waarbij je de keuze hebt tussen lunchmenu (voor- en hoofdgerecht voor €30), marktmenu (voor-, hoofdgerecht en dessert voor €37) en het Wilford T-degustatiemenu met naar keuze 4 (€54) tot 6 (€74) gangen. Vermeiren gaat graag aan de slag met vis – vrijdag is hier nog steeds visdag – en slaagt erin door een perfect aangepaste garing de eigenheid van het product te laten spreken. De chef speelt met contrasten in smaken en texturen en doet vaak verrassende dingen met groenten, maar bewaart steeds het evenwicht, in eigentijdse gerechten waarbij kwaliteitsproducten, heel herkenbaar op het bord gebracht, mooi afgewerkt worden met sauzen met veel diepgang.

Wilford T

Wilfordkaai 10

9140 Temse

Tel. 0472 69 54 69

www.restaurant-wilfordt.be

Gesloten op zaterdagmiddag, zondag en maandag

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in