#Maandmenu/ Voorgerechten

Ahoy Maatje

Ahoy Maatje

Print recept

Ingrediënten

  • 4 maatjesharingen
  • 2st mini-komkommer
  • 2st groene paprika
  • 5 dl arachideolie
  • 100gr zure room
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 citroen
  • 1 bussel lavas
  • 2el olijfolie
  • 1el chardonnay-azijn
  • 100gr pumpernickelbrood
  • 50 gr boter
  • Peper en zout

Instructies

1

Snij de groenpaprika’s in 4 en verwijder de pitten. Leg in een diepe schaal en zet volledig onder de olie. Gaar 4 uur zachtjes in de oven op 130°C. Laat afkoelen en verwijder de vellen met een mesje. Snijd in grove brunoise. Meng met de gesneden maatjesharing en een snufje grof zout.

2

Meng de zure room met zeste en sap van 1 citroen, peper, zout en 2 geweekte blaadjes gelatine. Verwarm lichtjes en giet uit in de vormpjes. Laat opstijven in de diepvries en haal daarna uit de vormpjes.

3

Droog de bussel lavas in een oven op 90°C. Eenmaal droog, fijn mixen tot poeder en mengen met de olijfolie, chardonnay-azijn en zout.

4

Cutter het pumpernickelbrood met de boter en bak het in 5 à 10 minuten krokant bakken op 180°C

5

Snij de minikomkommers héél fijn.

6

Dresseren maar!

Notities

Tom Van Lysebettens, chef van Cochon de Luxe, gebruikt voor dit en andere recepten speciale vormpjes die gewoon op Amazone.com te vinden zijn. No stress!

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in