In de kijker/ Restaurants

EED

Precies één jaar na de opening van EED werd chef Philippe Heylen door Michelin uitgeroepen tot Jonge Chef van het Jaar en werd hij meteen ook de jongste sterrenchef ooit in België. De naam is een dubbele knipoog: enerzijds een verwijzing naar het werkwoord ‘eten’, anderzijds naar het gerechtsgebouw aan de overkant van de straat. Chef Philippe Heylen is een pupil van Gert De Mangeleer: na acht weken stage in Hertog Jan mocht hij er vast beginnen. Hij schopte het tot chef de partie in bijna alle afdelingen voor hij samen met z’n vriendin Maxime De Schrijver hun eigen zaak begon in een klassieke burgerijwoning in hartje Leuven, waar voordien een kantoor was gevestigd. Het koppel stripte het huis volledig om zo opnieuw een warm interieur te bekomen met veel aardse tinten en natuurlijke bouwmaterialen, waaronder kurk. Dat warme, aardse is ook terug te vinden in de kookstijl van de chef. Heylen is nog erg jong, en natuurlijk is er die invloed van Hertog Jan, maar hij is niettemin goed op weg een eigen stijl te vinden: modern, maar tegelijk puur en strak, zonder overbodige hocuspocus – wat niet op het bord hoeft te liggen, komt er ook niet op – met veel groente en vis. Chef Heylen kookt met veel diepgang, met zowel aardse als frisse toetsen. Iets speelser in de menu’s, iets meer productgericht à la carte, waar Heylen werkt met iets luxueuzere producten (tarbot, kreeft,zwezerik…), maar wel alles dagvers en waar mogelijk lokaal geteeld. Wie kiest voor een menu – 3 gangen voor €49; 4 gangen voor €63 –  kan ook een drankenarrangement kiezen. Dat kan (natuur)wijn zijn – zowel gastvrouw Maxime als de chef wéten waarover ze praten als het om wijn gaat – maar ook bier en zelfs niet alcoholische drankjes. Meestal zijn dat dan zelf geïnfuseerde groente- of vruchtensappen, verrassend op smaak gebracht met kruiden.

EED

Vaarstraat 14 – 3000 Leuven – Tel. 016 19 06 14 – www.eedleuven.be – Gesloten op zaterdagmiddag, zondag en maandag

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in