Desserts & gebak

Croute Citroen

Croute Citroen

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 240 g boter
  • 130 g bloemsuiker
  • 4 g fleur de sel
  • 2 eieren
  • 60 g amandelpoeder
  • 530 g bloem
  • 1 mespunt vanille
  • Voor de citroencrème
  • 6 eieren
  • 300 g suiker
  • 4 st citroenrasp
  • 240 g citroensap
  • 400 g boter op kamertemperatuur

Instructies

1

Meng de boter met alle droge stoffen en voeg de eieren toe. Laat het deeg 4 uur rusten in de frigo.

2

Rol het deeg uit op 2,5 mm dikte en bekleed er een taartvorm naar keuze mee.

3

Bak 17 minuten af bij 170° (tot het deeg goudkleurig is).

4

Warm de eieren, suiker, citroensap en citroenrasp voor de citroencrème op tot 85°. Laat alles afkoelen tot 40° en mix er de zachte boter onder.

5

Vul de afgekoelde zanddeegbodem met de citroencrème en laat opstijven in de frigo.

Notities

Toppatissier Joost Arijs beschouwt zijn versie van deze klassieker als zijn "doorbraakdessert".

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in