Amuses & fingerfood

Rode poon – biet – ui

Rode poon - biet – ui

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 250 gr filet van rode poon
  • 1 rauwe rode biet
  • Gepekelde rode ui (zie recept tomaat – burrata)
  • Venkelbloem
  • Crème naar keuze
  • Voor de marinade van de vis
  • 1 rauwe rode biet
  • 250 g grof zeezout
  • 1 tak dille
  • 50 gr suiker
  • Sap van ½ kafirlimoen
  • Sap van ½ sinaasappel
  • 1 tl zwarte peper
  • Voor de marinade van de rode biet
  • Chardonnayazijn
  • Rodebietensap
  • Honing

Instructies

1

Mix de ingrediënten voor de marinade in de Thermomix. Normaal gezien moet de rode biet voldoende vocht afgeven en desnoods voeg je nog een beetje water toe.

2

Laat de vis 30 minuten weken in de marinade.

3

Snij de andere rode biet met de mandoline in zeer fijne plakjes en marineer de plakjes kort in een 1/1/1-mengsel van chardonnayazijn, honing en rodebietensap.

4

Snij de visfilets in reepjes en rol er een plakje rode biet strak om heen.

5

Neem de rolletjes per drie samen om er opnieuw een plakje rode biet strak omheen te rollen.

6

Werk af met gepekelde rode ui, venkelbloem en crème.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in