Amuses & fingerfood

Gegrilde maiskolf met adobomayonaise, bbq-kruiden en geraspte parmezaan

Gegrilde maiskolf met adobomayonaise, bbq-kruiden en geraspte parmezaan

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 2 maiskolven, voorgegaard
  • 100 g fijngeraspte parmezaan
  • ½ tomaat, in brunoise gesneden
  • Gehakte krulpeterselie
  • Voor de Black Smoke Pig Rub
  • 50 g paprikapoeder
  • 50 g gerookte-paprikapoeder
  • 50 g zout
  • 50 g kristalsuiker
  • 25 g bruine basterdsuiker
  • 20 g knoflookgranulaat
  • 25 g uiengranulaat
  • 1 el zwarte peper, gemalen
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 2 tl gedroogde basilicum
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 tl venkelpoeder
  • ½ tl kaneel
  • Voor de adobomayonaise
  • 250 g mayonaise
  • 100 g tomatenpuree
  • 1 eetl olijfolie
  • Snuifje knoflookpoeder, oregano, ajuinpoeder, chilipoeder
  • ½ theel zout
  • Snuif zwarte peper
  • 3 chipotlepepertjes

Instructies

1

Meng de ingrediënten voor de pig rub, neem daarvan 50 g en hou de rest voor een latere gelegenheid

2

Maak adobosaus: meng de tomatenpuree met alles buiten de chipotlepepertjes en de mayonaise en mix tot een gladde massa.

3

Zet de adobosaus op een zacht vuur en laat er de chipotlepepertjes in garen. Mix alles glad en meng naar eigen smaak onder de mayonaise.

4

Snij de (voorgegaarde) maiskolf in plakken van enkele cm dikte en gril op de barbecue.

5

Schik de gegrilde maisschijven op een schotel, leg er een toefje adobomayonaise op en bestrooi naar hartenlust met de pig rub en de parmezaanrasp. Werk af met de brunoise van tomaat en de gehakte peterselie.

Notities

Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst: die heeft voornamelijk betrekking op de kruidenmengeling - die overigens bij Black Smoke te koop is en kan vervangen worden door een andere rub. Als sharing amuse of sidedish.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in