Tussengerechten

Slaatje van gekonfijte eend

Slaatje van gekonfijte eend

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 4 eendenbouten
  • 250 g ganzenvet
  • 1 kg grof zout
  • 50g peultjes, in julienne gesneden
  • 50 g sojascheuten
  • 50 g daikon, versnipperd
  • 50 g wortelen, in julienne gesneden
  • 1 granaatappel
  • Voor de currymayonaise
  • 1 tl gele currypasta
  • 20 cl mayonaise, kant-en-klaar of naar eigen recept
  • Voor de sojadressing
  • 10 cl sojasaus
  • 1 rood pepertje
  • 1 lente-ui
  • 1 el honing
  • 1 el sesamolie
  • Versgeraspte gember
  • Sap van 1 limoen
  • 1 el granaatappelsap

Instructies

1

Bedek de eendenbouten met grof zout, laat 2 uur rusten en spoel grondig.

2

Konfijt de eendenbouten 5 uur in ganzenvet op zeer laag vuur.

3

Haal het vlees van het bot, trek het in stukken en houd de helft apart.

4

Trek de rest van het vlees in nog kleinere stukken en frituur ze krokant.

5

Meng de ingrediënten voor de dressing.

6

Blancheer de peultjes, sojascheuten, wortelen en daikon en verfris. Meng alles door elkaar, voeg er de granaatappelpitten aan toe en meng er naar smaak de sojadressing onder.

7

Werk mayonaise naar smaak op met gele currypasta.

8

Dresseer. Gebruik de gefrituurde eendendraadjes als crumble bovenop.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in