Hoofdgerechten

Suddereend met versgepeulde witte bonen

Suddereend met versgepeulde witte bonen

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 1 grote barbarie-eend
  • Salie, rozemarijn, laurier, tijm, bonenkruid (sarriette)
  • 1/2 bol look
  • Zwarte peper, zout
  • 3 kg Borlotti-bonen of haricots de Paimpol
  • 2 wortels, grof versneden
  • Bouillon

Instructies

1

Houd het hart en de lever apart voor een latere bereiding

2

Vul de buik met de kruiden en de look

3

Wrijf de eend in met peper en zout en plaats ze in een passende ovenschotel.

4

Braad de eend, al naargelang de grootte, 1 uur in een aan 200° voorverwarmde oven.

5

Zet de bonen aan in koud gezouten water, blancheer en verfris in koud stromend water.

6

Verlaag de oven naar 180°C en braad de eend nog eens twee uur tot ze helemaal zacht is. Overgiet regelmatig met het braadvet.

7

Gaar de bonen, samen met de wortelen, in bouillon. Wacht met kruiden (peper en zout) tot op het einde van de garing.

8

Plaats de eend in een diepe serveerschotel en versnijd aan tafel: de borst in plakjes, de bouten doormidden.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in