Voorgerechten

Gelakte aubergine met Griekse yoghurt en pinda

Gelakte aubergine met Griekse yoghurt en pinda

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 4 aubergines
  • 4 tomaten
  • 7 el lookolie
  • 4 el hoisin
  • 4 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 100 g gezouten pinda’s
  • 10 cl Griekse yoghurt
  • Rozemarijn
  • Tijm
  • Bonenkruid
  • Bloesems of takken van dille
  • Peper en fleur de sel

Instructies

1

Prik met een vork gaatjes in de aubergine en besprenkel met 3 el lookolie. Laat 30 minuten garen in een op 200° voorverwarmde oven.

2

Meng de hoisin met de resterende lookolie, honing en sojasaus.

3

Snij de aubergines in de lengterichting in twee en smeer de snijkanten in met de lak.

4

Halveer de tomaten en besprenkel ze met fleur de sel, peper en de kruiden.

5

Plaats tomaten en aubergines 5 minuten onder een hete ovengril.

6

Werk af met de zeste van limoen en citroen, de Griekse yoghurt, pindanoten en verse kruiden.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in