Voorgerechten

Rode poon met jonge wortel, gember en amandel

Rode poon met jonge wortel, gember en amandel

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 4 rodepoonfilets
  • Fleur de sel
  • Olijfolie
  • 400 g jonge wortelen, in schijfjes gesneden
  • 1 teentje look
  • 1 stengel citroengras
  • 10 cl room
  • 5 dl melk
  • Klontje boter
  • Takje tijm
  • Stukje gember
  • 150 g gerookte amandelen
  • 70 g cacao nibs
  • 80 g gefrituurde uitjes

Instructies

1

Gaar de wortelen in de melk en room. Haal ze uit het kookvocht en mix tot een crème. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de dikte aan te passen. Zet opzij.

2

Hak de amandelen, de cacaonibs en de gefrituurde uitjes fijn en meng ze onder elkaar.

3

Bak de filets op de velkant in een antikleefpan met wat olie. Breng op smaak met peper en zout.

4

Warm de wortelcrème opnieuw op en monteer met een klontje boter.

5

Leg de filet in het midden van het bord en trek er met de wortelcrème twee strepen naast. Strooi daar wat amandelschilfers over.

Notities

Kenny Bernaerts combineert een op-en-top Belgisch product als de rode poon met Aziatische smaaktoetsen.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in