Nieuws

Met pompoen maak je méér dan soep alleen: 5 creatieve receptjes

Is de pompoenoogst dit jaar uit de hand gelopen? Geen nood, je kan weer lekker liters van je favoriete pompoensoep maken en invriezen voor later. Of wil je het dit jaar toch eens over een andere boeg gooien? Hier zijn 5 creatieve manieren om verse pompoen op een heel andere wijze klaar te maken!

PASTASAUS

Hou je van een romige pastasaus? Bak de pompoenstukjes goudbruin in wat olijfolie en boter, kruid naar smaak en giet er wat room bij. Mix alles fijn in de blender en voeg de pompoensaus toe aan al dente pasta. Lekker met krokant gebakken spekjes of snippers gerookte zalm! Hou je het liever veggie? Strooi er een handvol verkruimelde blauwe kaas en wat grofgehakte walnoten over.

CURRY

Snel klaar en heerlijk: breng kokosmelk en currypasta aan de kook, voeg er pompoenblokjes aan toe en laat ze zachtjes garen. Je kan er nog extra wat kikkererwten en spinazie door roeren. Pompoencurry is een fantastische vegetarische maaltijd! Serveer de curry met wat rijst of gegrild naanbrood.

GNOCCHI

Heb je zin in en tijd voor een keukenexperimentje dit weekend? Pompoengnocchi is fun om te maken. Pureer gekookte pompoen met gekookte bloemige aardappelen, voeg er een ei, wat bloem en geraspte pecorino aan toe, kruid naar smaak en meng goed. Maak van dit mengsel gnocchi en laat die even drogen op kamertemperatuur. Bak ze traditiegewijs snel krokant aan in wat salieboter en werk af met extra geraspte kaas. Je kan ze natuurlijk ook gewoon pocheren. Heerlijk als voorgerecht of bijgerecht!

GRATIN DAUPHINOIS

Deze klassieker is één van mijn favoriete herfstgratins! Vervang de helft van de rauwe aardappelschijfjes door stroken geschaafde pompoen en je hebt een overheerlijke ovenschotel met een iets zoetere touch en een leuk kleurtje.

RISOTTO

Hou je van een romige risotto? Voeg halfweg de kooktijd blokjes verse pompoen toe en laat ze meegaren met de risottorijst. De pompoen zal de risotto heerlijk smeuïg maken. Roer er net voor het opdienen wat boter, geraspte parmezaan en geschaafde muskaatnoot door. Serveer deze smakelijke risotto met een goudbruin gebraden varkenskotelet, een stukje krokant gebakken zeebaars en pittig rucolaslaatje of een sappig stukje fazant.

(Tekst: June d’Arville – Foto Dallas Arboretum)

1 commentaar

  • Antwoord
    Anke Morreel
    Oktober 18, 2018 at 1:36 pm

    Ik heb net pompoen gnocchi gemaakt maar echt puur pompoen zonder aardappelen. Smaakt ook fantastisch.

  • Laat een commentaar na

    Misschien bent u ook geïnteresseerd in