Nieuws

WIN – Ga dineren bij de Mastercooks en krijg een prachtig chefmes cadeau

Eergisteren, maandag 29 oktober stelden The Mastercooks of Belgium hun nieuwe restaurantgids voor 2019 voor. Daarin stelt de vereniging z’n nieuwe leden voor, waaronder de gloednieuwe Young Masters-afdeling, en worden ook een paar nieuwe projecten geïntroduceerd. Eentje daarvan is ook voor ons, de foodies, van belang: wie 10 keer op 2 jaar tijd bij een Mastercooks-restaurant gaat eten, krijgt zomaar een prachtig mes cadeau.

Voor het eerst staan ook THE YOUNG MASTERS in het jaarboek opgenomen. The Young Masters, veertien jonge, getalenteerde chefs, zijn méér dan een jongerenafdeling van The Mastercooks of Belgium. Zij zullen elkaar op geregelde tijdstippen treffen om samen te brainstormen, experimenteren en nieuwe ideeën uit te wikkelen om de Belgische gastronomie naar een hoger niveau te tillen.

Want dat blijft in de eerste plaats het bindmiddel binnen de vereniging: de liefde voor het métier én voor de Belgische terroir en gastronomische eigenheid. Als Mastercook ben je immers een ambassadeur van de Belgische gastronomie, in binnen- en buitenland, tot in de VS en Brazilië toe.

Om dat engagement naar de Belgische gastronomische eigenheid nog eens extra duidelijk te maken, draagt de gids als ondertitel “The Belgian Taste”.

In de nieuwe gids zijn alles samen 163 chefs opgenomen – Mastercooks, kandidaat-Mastercooks, Young Masters en ereleden.

Het vernieuwde engagement naar de Belgische gastronomische tradities toe (dat er eigenlijk altijd al geweest is; alleen wordt het nu nog eens extra benadrukt) en de intrede van de Young Masters zijn niet de enige nieuwigheden in de gids.

Zo hebben The Mastercooks of Belgium ook een engagement aangegaan bij de World Chefs, een soort van wereldwijde vereniging van chefs waar Belgische Mastercooks automatisch bij aangesloten zijn. World Chefs heeft namelijk een project opgestart, de Food Waste Challenge.

Met dit programma wil de organisatie chefs en restaurants helpen om voedselverspilling tegen te gaan. Niet alleen zorgt voedselverspilling voor een verhoogde foodcost, maar bovendien is voedselverspilling op meerdere vlakken slecht voor het milieu: van het verspilde water, energie en mankracht die nodig waren om het weggegooide eten te produceren, tot het metaangas dat de verhoogde afvalberg veroorzaakt en die een factor is in de klimaatsverandering.

En dan hebben we het nog niet eens over het belangrijkste aspect van voedselverspilling: het ethisch. Vandaar het programma. Mastercooks die willen deelnemen aan het programma, surfen naar feedtheplanet.worldchefs.org/fwc .

Maar het mooiste hebben we bewaard voor het laatst: via The Culinary Passport kunnen foodies sparen om gratis een prachtig Berghoff chefmes uit de Ron Line-collectie  te krijgen.

Het opzet is erg simpel en zou je nog het beste kunnen omschrijven als een tienbeurtenkaart: telkens wanneer je bij een Mastercook hebt gegeten, kun je je Culinary Passport laten afstempelen. Slaag je erin om binnen de twee jaar tien stempels te verzamelen, dan kun je je pas inwisselen voor zo’n prachtig chefsmes.

Hoe je aan zo’n Culinary Passport geraakt? Eenvoudig. Ze zijn allemaal verkrijgbaar bij de leden van de vereniging. Het volstaat om bij je eerste bezoek de pas te vragen, en je eerste stempel is binnen.

Om zo’n prachtig mes te bemachtigen, zul je dus tien keer op twee jaar tijd moeten gaan dineren of lunchen bij een Mastercook. Of één keer om de twee maanden. Best te doen en bovendien is het een uitstekende stimulans om ook eens wat andere Mastercooks te leren kennen, want het is wel de bedoeling dat je je tien stempels bij verschillende Mastercooks behaalt.

De lijst van deelnemende restaurants vind je op de website van de Mastercooks zelf.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in