Winkels

Cuore di Puglia

Het hart van de Puglia ligt in het centrum van Antwerpen, in de levendige Nationalestraat. Emanuele Lamanuzzi, die na z’n kindertijd in België naar Engeland vertrok maar in 2016 terugkeerde, maakte hier dagelijks artisanale kazen (mozarella, burrata, cacciocavallo, ricotta, provolone…) tot het atelier te klein werd en hij met de productie uitweek naar Gent. Het feit dat steeds méér (Italiaanse) restaurants hun kaas bij Emanuele bestellen, heeft daar zeker mee te maken. Het adresje in Antwerpen groeide uit tot een winkel waar hij de zelfgemaakte en andere (gerijpte) Italiaanse kazen en delicatessen verkoopt, samen met een mooi aanbod dagverse pasta’s en andere opschepgerechten, boordevol Italiaanse smaken. Loop je door de smalle winkel door tot achteraan, kom je in de kleine trattoria. Daar bereidt de chef vanuit een open keuken à la minute pizza’s, pasta’s en antipastagerechten/primi piatti zoals een vitello tonato, een carpaccio of caprese. Naast de ‘vaste kaart’ is het echter ook mogelijk om de gerechten – of een duo, of een trio – uit de etalage te kiezen. Ook die worden elke dag vers gemaakt: een aantal daarvan zijn vaste waarden in het assortiment van Cuore di Puglia, andere wisselen volgens de luim van Emanuele en het marktaanbod/seizoen. De ravioli-funghi-porcini durven wij alvast blind aanbevelen. En als we dan toch tips aan het geven zijn: probeer ook z’n zelfgebakken foccaccia en dagverse pesto. Leuk om weten: Cuore di Puglia is ook in te huren als traiteur voor allerhande feesten.

Cuore di Puglia, Nationalestraat 108 – 2000 Antwerpen – Tel. 0474 508 235 – www.cuoredipugliantwerpen.com – Gesloten op zondag en maandag

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in