In de kijker/ Restaurants

Il Canniccio

Afgelopen jaar vierde dit gezellige restaurant in Heusden-Zolder zijn 35ste verjaardag. Al die tijd hebben chef Alberto en z’n vrouw Marianne hun gasten verwend met een uitstekende pasta’s, pizza’s en Italiaanse specialiteiten in een gezellig Toscaans interieur. Hoewel je hier terecht kunt voor de betere pizza of pastaschotel, is het vooral in de vlees- en visbereidingen dat de chef z’n vakmanschap toont. En z’n oog voor detail: voor elk van zijn sauzen – en dat zijn er in totaal toch meer dan tien – vertrekt de chef van een andere basis, zodat elke saus ook écht perfect is afgestemd om het gerecht waarvoor het moet dienen. Alberto staat voor een échte terroirgebonden Italiaanse keuken, wat betekent dat de groenten die er echt toe doen – aubergines, tomaten, paprika’s… – rechtstreeks vanuit De Laars worden geïmporteerd. Specialiteiten van het huis zijn onder meer de zesrib, heerlijk afgewerkt met een rucola- of diavolosaus en vooral de tonijnbereidingen: licht gekorst maar heerlijk sappig van binnen. Of je kunt de chef gewoon carte blanche geven en dan bereidt hij voor 42 euro een driegangenmenu, voorafgegaan door aperitief met hapjes – volgens zijn inspiratie van de dag. Of je vraagt hem dit verrassingsmenu op te bouwen rond bepaalde producten op te bouwen – dat moet je dan wel vermelden bij de reservatie. Sinds 1996 runt het echtpaar ook een traiteurwinkel. Ideaal voor jonge gezinnen die geen zijn of tijd hebben om op restaurant te gaan, maar toch gastronomisch willen genieten. Of voor grotere banketten of feesten.

Il Canniccio

Kleuterweg 3 – 3550 Heusden-Zolder

Tel. 011 57 23 26 – www.ilcanniccio.be

Gesloten op woensdag en donderdag; lunch enkel op vrijdag en zondag

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in