Restaurants

Mistinguett

Wat hebben Wout Bru, Ferdy Debecker en Johan Segers met elkaar gemeen – buiten dat het begenadigde chefs zijn? Ze hebben alle drie Francesca Sterckx een tijdje onder hun hoede gehad en praten ook vandaag nog lovend over het talent én de gedrevenheid van de jonge chef. In 2017 opende ze haar eigen restaurant in Aarschot. De naam ervan verwijst naar een burleske danseres-zangeres uit de eerste helft van de vorige eeuw, een bijnaam die haar mama haar als tiener plagerig gaf. De ondertitel “Tiny and tasty” slaat op zowel de grootte van het restaurant en het postuur van de chef als op de gerechten die ze serveert. De keuken van Sterckx is Frans-Belgisch klassiek, zonder veel poespas, met een herkenbaar hoofdingrediënt dat perfect op smaak is gebracht. Doordat Sterckx alleen in de keuken staat, zijn zowel de kaart zelf als de handelingen per gerecht beperkt gehouden, wat leidt tot sobere, maar perfect smaakvolle gerechten. Sterckx werkt alleen met dagverse producten, wat maakt dat de gerechten van dag tot dag kunnen verschillen. De kaart vermeldt een aantal orgaanvleesbereidingen, iets waar de jonge chef zich stilaan specialist in mag noemen. Met een lunch voor €19 en een driegangenmenu vanaf €38 enerzijds en een gezellige, relaxte sfeer anderzijds is Mistinguett laagdrempelig en open voor een breed en jong publiek. Dat neemt niet weg dat Sterckx al in haar eerste jaar werd opgenomen in de Gault&Millau-gids en dat ze sinds dit jaar ook deel uitmaakt van Jong Keukengeweld.

Mistinguett, Gasthuisstraat 19 – 3200 Aarschot – Tel. 016 46 02 04 – www.mistinguett-aarschot.be – Gesloten op zondag en maandag

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in