In de kijker/ Restaurants

Brasserie Latem

Al méér dan vijfentwintig jaar is het restaurant van eigenaar-sommelier-Master Cook Peter Van den Bossche een vertrouwd adres op de Kortrijksesteenweg in Sint-Martens Latem. Tijd voor renovatie, dus, in de vorm van een mooie, strakke uitbouw aan de straatkant met veel hout en glas. Toen Van den Bossche in 1992 zijn brasserie opstartte, was hij in veel opzichten zijn tijd vooruit. Vandaag is hij dat nog steeds, met in de uitbouw een wijnbar, sigarenlounge maar ook een izakaya. Dat is een Japans concept, oorspronkelijk opgevat als een Japanse variant voor pakweg een Irish pub of een tapasbar, waar de gasten ook buiten de gebruikelijke restauranturen een hapje kunnen eten bij een goed glas.  Concreet volgt de izakaya een ‘bar & bites’-concept met kleine, Japans geïnspireerde hapjes – rauwe gerechten (zoals sashimi), maar ook warme bereidingen. A la carte te bestellen, of in een menu of omakase-formule, wat erop neerkomt dat je de keuze van de gerechten overlaat aan de chef. Dit is het soort keuken dat staat of valt met superverse kwaliteitsproducten, maar ook met het oordeelkundig gebruik van (Japanse) condimenten als ponzu, sojasaus en sesamolie om er maar enkele te noemen. Wat beide betreft, zit het hier wel snor. Uiteraard blijft de chef ook zijn traditionele brasseriekeuken trouw, met schitterende vleesgerechten (entrecote, steak tartaar, Anjou duifje…) volgens de regel van de kunst bereide visgerechten en andere klassieke bereidingen – we aten hier ooit een schitterende vol-au-vent.

Brasserie Latem

Kortrijksesteenweg 9

9830 Sint-Martens-Latem

Tel. 09 282 36 17

www.brasserielatem.be

Gesloten op zondag

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in