Tussengerechten

Pommes fondant

Pommes fondant

Print recept

Ingrediënten

  • 500 g vastkokende aardappelen (Nicolas, Charlotte,…)
  • kippenbouillon
  • kalfsfond
  • boter
  • Aromaten: tijm, laurier, rozemarijn, look

Instructies

1

Draai de aardappelen in cilindertjes.

2

Bestrijk de pan met boter en leg er de aardappelen in, op de platte kant.

3

Bak de aardappelen lichtjes bruin aan de onderzijde en zet ze helemaal onder met ¾ kippenbouillon en ¼ kalfsfond.

4

Voeg de aromaten (tijm, laurier, rozemarijn en look) toe en laat opkoken

5

Plaats in een aan 180° voorverwarmde oven en laat helemaal uitkoken

6

Plaats vervolgens de aardappelen op een zacht vuur zodat de onderzijde mooi bakt.

7

Draai de aardappelen om zodat de mooi gebakken onderkant bovenaan ligt. Werk af met grof zout

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in