Tussengerechten

langoustine special – wilde sla – kombu

Langoustine speciaal met kombu en wilde sla

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 8 langoustines
  • 120g wilde salade
  • Voor de mayonaise
  • 3 eieren
  • 3 el dragonazijn
  • 1 el scherpe mosterd
  • 85 g druivenpitolie
  • 15 g gedroogde kombu
  • peper - zout
  • Voor de ketchup
  • 100 g suiker
  • 1 ui
  • 6 grote tomaten
  • 1 rode paprika
  • 2 dl sherryazijn
  • 80 g tomatenpuree (geconcentreerd)
  • 1 kruidnagel
  • 1 steranijsje
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 snuifje cayennepeper
  • maïszetmeel (bv. Maïzena)
  • Voor de ajuinchips
  • 150 g ajuin
  • 250 g groentebouillon
  • 50g room
  • 50 g olijfolie ( indalo farma )
  • 125 g tapioca bloem
  • Cayenne peper
  • Zout

Instructies

1

Voeg de neutrale olie en kombu samen in de Thermomix en draai af op 50° op standn6. Dat is de olie waarmee we de mayonaise gaan maken.

2

Maak nu de mayonaise: breek de eieren in een hoge maatbeker, voeg de azijn en mosterd toe, kruid met peper en zout en mix van beneden naar boven toe. Voeg geleidelijk de olie toe tot een gladde mayonaise. Om schiften tegen te gaan, kun je een scheutje lauw water toevoegen.

3

Maak de ajuinchips: voeg alle ingrediënten samen in de Thermomix, en draai 35 minuten bij 95°. Stort de tapioca uit op een bakplaat en bak af in de oven bij 170°. Hoe lang dit duurt, hangt af van de dikte waarmee je het beslag hebt uitgestreken.

4

Zet de suiker met een scheutje water op, breng op een matig vuur aan de kook maar zorg dat de suiker niet karamelliseert.

5

Snij de ui, de tomaten (niet ontveld) en de paprika (waarvan je de zaadlijsten hebt verwijderd) in grove stukken. Voeg dit alles bij de kokende suiker, roer goed om en laat het mengsel enkele minuten stoven.

6

Schenk de azijn erbij en voeg kruidnagel, steranijs en cayennepeper toe. (Mispak je niet aan de cayennepeper, die heel pikant is.)

7

Kneus de korianderzaadjes even in de vijzel en voeg ook die toe. Laat deze kruidige tomatensaus minstens een half uur pruttelen en roer geregeld om.

8

Voeg ten slotte de tomatenpuree toe en laat nog enkele minuten pruttelen.

9

Passeer door een zeef, doe in een sauspan en breng zachtjes aan de kook. Los een lepeltje maïszetmeel op in water en voeg toe aan de saus. Laat nog even doorkoken tot de gewenste dikte en je zelfgemaakte ketchup is klaar. Opgelet: door het afkoelen gaat de ketchup nog wat dikker worden. De warme saus mag dus nog wat lopend zijn.

10

Bak de langoustines volgens eigen voorkeur.

11

Dresseer zoals op de foto.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in