Tussengerechten

Pommes dauphinois

Pommes dauphinois

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 600 g geschilde aardappelen
  • 2 teentjes look
  • 2 dl melk
  • 2 dl room
  • 50 g boter

Instructies

1

Snij de aardappelen in fijne plakken met de mandoline. Droog de schijven, maar spoel ze niet want het zetmeel zorgt voor de binding.

2

Wrijf de gratineerschotel flinke in met look en schik er de aardappelschijven in.

3

Kruid de melk en room met nootmuskaat en zeezout, breng tot het kookpunt en giet over de aardappelen.

4

Laat de aardappelen in een oven op 190° garen.

Notities

Geen kaas! Géén kaas! GEEN! Oké? (Dat zeggen wij niet, dat zegt Guy Van Cauteren.)

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in