Desserts & gebak

Pore Belle Hélène

Poire Belle Hélène

Print recept
Door Aantal personen: 4

Ingrediënten

  • 4 middelkleine peren, mooi rijp en gaaf
  • 1l suikerwater 50/50, geïnfuseerd met vanillestokje
  • 200 gr chocolade 70%
  • 80 gr boter
  • Vanille roomijs
  • 25 cl room opgeklopt met 25 gr suiker
  • 8 schijfjes méringue van 5cm diameter
  • Enkele vermalen pistaches of geroosterde amandelschilfers

Instructies

1

Schil de peren schillen en pocheer ze in de siroop, onder bakpapier en een omgedraaid bord om te vermijden dat ze boven gaan drijven en dus verkleuren.

2

Bewaar de siroop koel voor verdere peerbereidingen

3

Boor het klokhuis van de boterzachte peer uit met behulp van een dunschiller. Zorg dat je de peren niet beschadigt

4

Pareer de bodem van de peren zodat je ze bij het dresseren mooi rechtop kunt plaatsen

5

Breng een scheutje water aan de kook en laat de chocolade er al roerend in smelten. Leng eventueel aan met een beetje water om een passende dikte te bekomen. Werk af met een klontje boter

6

Bekleed de méringuebodems met roomijs en leg daar een tweede meringueschijf bovenop.

7

Plaats de gevulde bodems op een laagje slagroom in het midden van het bord

8

Strijk nog wat slagroom bovenop de meringue en plaats daar de peer op

9

Nappeer met de warme chocolade en bestrooi licht met de pistaches of amandelschijfjes

Notities

Dit dessert uit onze reeks NostalGuy is ideaal om te scoren bij je schoonouders, zegt Guy Van Cauteren. En hij spreekt uit ondervinding.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in