Tussengerechten

Soep van zongedroogde tomaten en kabeljauw

Soep van zongedroogde tomaten en kabeljauw

Print recept
Door Aantal personen: 2

Ingrediënten

  • 175 g kabeljauwhaasje
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 teentje look in schijfjes
  • 2 el olijfolie
  • 150 g zongedroogde tomaatjes in olie
  • 72 cl visbouillon
  • een handvol rucola
  • peper
  • zout

Instructies

1

Doe de olijfolie, look, rozemarijn en laurier in een kookpan en zet het op middelhoog vuur.

2

Fruit de look en kruiden in de olie gedurende 4 minuten. Roer regelmatig. Doe er dan de uitgelekte zongedroogde tomaatjes bij.

3

Bak de tomaatjes 2 minuten mee. Giet er daarna de bouillon bij en kruid met versgemalen peper.

4

Roer de soep en breng zachtjes aan de kook.

5

Snij de kabeljauw in 2 stukken en leg ze voorzichtig in de soep. Doe er de rucola bij.

6

Zet een deksel op de pan en pocheer de vis een vijftal minuten tot het net gaar is.

7

Kruid de soep op het einde nog extra bij met peper en zout indien nodig.

8

Verwijder de rozemarijn en laurier. Verdeel de tomatensoep en stukken vis over 2 kommen en serveer.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in