Restaurants

dEssensi

De naam van dit restaurant is een makkelijk te ontwarren woordspeling: chef Karl Ave kookt vanuit een klassiek-Franse basis pure, lichte gerechten waarin smaak de essentie is. Soms klassiek gebracht, soms avontuurlijk, maar steeds met seizoensgebonden en topverse (streek)producten, herkenbaar gebracht in herkenbare bereidingen. Gastronomisch, maar zonder de hocuspocus. Zowel in de keuken als in het interieur gaan ze terug naar de essentie van de gastronomie. Philip Jeukens startte samen met Chef Karl Ave in mei 2014 het restaurant op in een voormalige directeurswoning uit de jaren 30. De renovatie van zowel de gevels als het interieur geven het restaurant onmiskenbare klasse, met drie verschillende ruimtes die elk hun eigen look and feel hebben en die wonderwel bij het huis passen – binnenhuisarchitect Lieven Musschoot is dan ook niet de eerste de beste. Chic? Misschien wel. Maar toch vooral mooi en aangenaam zonder franjes, waardoor je je als gast al snel op je gemak voelt. In de zomer krijg je er nog eens het vakantiegevoel van het prachtige terras met tuin bovenop. Sinds december 2015 staat dEssensi al vier jaar opeenvolgend met een ster genoteerd in de Michelingids. Het Chef’s Menu in vier gangen, voor een zeer scherpe €69, wordt steeds aangepast aan het seizoen en geeft perfect weer waar dEssensi voor staat. Het à la carte-aanbod bestaat uit telkens een vijftal voor- en hoofdgerechten, die lichtjes kunnen verschillen van dag tot dag in functie van het marktaanbod. Lunchen in twee gangen doe je al voor €33. Dat kunnen traditionele gerechten zijn, maar even goed durft de chef de lunch aangrijpen als try-out voor nieuwe gerechten die hij in gedachte heeft.

(Foto’s PDSign – Pieter D’Hoop)

Kerkstraat 20, 2970 ’s Gravenwezel – Tel. 03 644 47 45 – www.dessensi.be

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in