Restaurants

In de balans

De Antwerpse historische binnenstad heeft er sinds 2017 een adresje voor fine dining bij. De locatie mag er wezen: dit is het oudste winkelpand van de stad, tot voor enkele jaren een drogisterij waar Vincent van Gogh ooit zijn verf kocht. Het pand werd prachtig gerenoveerd met behoud van de authentieke gevel en de ziel. Het interieur is strak en minimalistisch, maar daarom niet minder gezellig-uitnodigend met een open keuken waarin twee ervaren chefs samen aan het werk zijn. Dat uitnodigend mag je letterlijk nemen: toevallige voorbijgangers die niet meteen aan dineren denken, zijn welkom in de bar voor een lekker glas wijn (de wijnkaart is uitstekend én uitgebreid), een verzorgde cocktail en eventueel sharing hapjes. Het laagdrempelige karakter – hier voelt iedereen zich meteen thuis – wordt weerspiegeld in de weliswaar verfijnde, maar transparante, evenwichtige en strikt seizoensgebonden keuken. Dat betekent dat de gerechten, Frans geïnspireerd met de puurheid van de producten en bereiding centraal, zowat elke maand worden aangepast. De kaart is bovendien beperkt, met een drietal voorgerechten, zes hoofdgerechten en drie desserts. Méér zou wellicht moeilijk worden. Niet alleen omdat er met dagverse producten gewerkt wordt, maar wellicht ook omdat met een uitgebreidere kaart de gerechten niet met hetzelfde oog voor detail en verfijning zouden kunnen afgewerkt worden. Lunchen kan al voor €33; voor een vier- en vijfgangendiner betaal je respectievelijk €55 en €66.

Kaasrui 7, 2000 Antwerpen – Tel. 03 226 31 75 – www.indebalans.be – Gesloten op zondag en maandag, alleen lunch op vrijdag en zaterdag

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in