Oeps… Gaia excuseert zich bij Poule & Poulette

Oeps… Gaia excuseert zich bij Poule & Poulette
10 mei 2019 Raf De Mot
Door Nieuws

Gisteren, donderdag 9 mei, bracht VRT een nieuwsitem met daarin beelden van Gaia. De dierenrechtenorganisatie wilde misstanden aankaarten in kippenkwekerij waar Poule & Poulette zijn kippen zou betrekken. Daar lijkt niets van te kloppen.

Het filmpje in kwestie toonde hoe het eraan toegaat in een industriële kwekerij en de beelden waren inderdaad hard: de dieren zaten dicht op elkaar gepakt, sommige hadden open wonden, andere lagen dood tussen hun lotgenoten.

Ontluisterende beelden, des te meer omdat Poule & Poulette, een fast casualketen met als core-business gebraden kippen, naar eigen zeggen dierenwelzijn hoog in het vaandel voert. Daarmee bedriegt Poule & Poulette z’n klanten, zo argumenteerde Gaia, omdat veel klanten ervan uitgaan dat de kippen die in de zeven vestigingen worden geserveerd, met het nodige respect voor het welzijn van de dieren zijn opgebracht.

Nu blijkt dat de beelden van Gaia in een andere kwekerij zijn gemaakt dan die waar Poule & Poulette zijn kippen betrekt. Gaia heeft de fout al toegegeven, zo staat in een persbericht te lezen. In datzelfde persbericht betreurt Poule & Poulette de geleden imagoschade. Maar doordat Gaia zich heeft verontschuldigd voor de foute communicatie, wil het (voorlopig) geen klacht indienen tegen de dierenrechtenorganisatie.

“De restaurantketen wil verder werken met Gaia aan het dierenwelzijn van hun kippen”, lezen we verder in het persbericht. “De restaurantketen stelt hele duidelijke kernwaarden voorop: dierenwelzijn is belangrijk. Net als de traceerbaarheid van de kippen, het feit dat het om Belgische kippen gaat en dat ze in de kwekerij gezond voer krijgen.”

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*