3 fouten die je hamburgers doen mislukken

Hou je van hamburgers, maar zijn ze bij jou niet altijd even lekker als op restaurant? Als je deze 3 fouten vermijdt, maak je de heerlijkste malse hamburgers.

Verkeerd vlees

Je hebt wat gasten op bezoek, en plots besef je dat je veel te weinig vlees hebt gekocht. Wat nu? Je kan hele kleine hamburgertjes bij elkaar boetseren, maar met die dingen kan je de hongerige magen van je gasten niet vullen. Hoeveel heb je nodig? 170 gram per persoon. De berekening laten we aan jou over.

Kies ook voor gehakt met minstens 15% vet. Mager gehakt is heerlijk in een pasta, maar voor malse burgers heb je écht gehakt nodig. We raden aan om rundergehakt te kiezen, maar gemengd gehakt is ook prima.

Veel kruiden

Het is verleidelijk om meteen veel kruiden toe te voegen aan je hamburger. Een tip: doe het niet. Hoe meer je het vlees bewerkt, hoe droger je burger zal worden. Zout volstaat om je droomburger te maken. Grill eerst en voeg daarna pas zout toe. Wil je toch extra smaak? Dan kan je een beetje kruiden aan de binnenkant. Het is niet belangrijk om het gehakt zelf te kruiden. Kruiden toegevoegd aan de buitenkant van het vlees zal hamburgers opleveren met meer smaak.

Niet duwen

Je burger is op z’n best wanneer hij lekker ‘losjes’ van samenstelling is. Gebruik je veel spierkracht en duw je de burger plat tijdens het bakken? Dan krijg je nooit die mooie grillstrepen waar je naar verlangt. Bovendien duw je zo ook vocht uit je burger. Relax, laat de burger nu zijn werk doen.

LEES OOK: Dit geheime ingrediënt gebruikt Gordon Ramsay voor de beste hamburgers

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!