3 simpele recepten met speculaas

Het Sinterklaas weekend is in zicht. Dat betekent een overvloed aan mandarijnen, chocolade maar vooral heel veel speculaas! Geen paniek, met deze drie recepten maak je met het overschot aan speculaas, de lekkerste dessertjes klaar. Gooi die oven open en bakken maar!

Tiramisu met speculaas en framboos

  • 100 gram diepvries frambozen
  • 40 gram speculaas
  • 300 gram mascarpone
  • 2 eigeel
  • 2 eiwitten
  • 25 gram suiker
  • 125 gram verse frambozen
  • 10 gram amaretto

Stop de speculaas in een zakje en plet het fijn door erop te kloppen met bijvoorbeeld een keukenhamertje. Verdeel de gebroken speculaas in de glaasjes.

Klop de eiwitten stijf in een klein kommetje. Klop in een ander kommetje de mascarpone, eigeel, suiker en amaretto goed tot een homogeen mengsel. Spatel de eiwitten door het mascarponemengsel.

Druk de ontdooide frambozen plat met een vork. Vul nu je glaasjes: begin met een laagje speculaas kruimels, dan een laag van het mascarpone mengsel en eindig met een laag frambozen. Herhaal dit tot je glaasje vol is.

Bedek het met een klein doekje of vershoudfolie en zet 4 uur in de koelkast.

Speculaas wafels

  • 300 g speltbloem
  • 200 g suiker
  • 2 eieren
  • 200 g boter
  • 1 koffielepel bicarbonaat
  • 10 tot 12 speculaasjes die heel fijn gemaald moeten worden

Klop het eigeel stevig op met de helft van de suiker.

Zeef de bloem erover en meng alles samen met de rest van de suiker, de gesmolten boter, bicarbonaat en de gemalen speculaasjes.

Klop de eiwitten op en spatel voorzichtig onder het mengsel.

Zet het deeg enkele uren in de koelkast, maak er kleine balletjes van en bak af in een middelheet wafelijzer.

© Lekker Van Bij Ons

Peercrumble met speculaas

  • 4 harde peren
  • halve citroen
  • 50gr rozijnen
  • 1 vanillestok
  • 1 koffielepel gemalen speculaas
  • 100gr bloem
  • 100gr donkerbruine suiker
  • 100gr speculaas
  • 100gr boter
  • 4 bolletjes roomijs

Verwarm de oven tot 200 graden.

Schil de peren en snijd ze in blokjes, leg ze vervolgens in een ovenschaal en besprenkel met citroensap. Voeg rozijnen toe.

Snijd de vanillestok open. Schraap de zaadjes uit en meng ze door de peren. Voeg er gemalen speculaas aan toe en meng alles goed door elkaar.

Voor de crumble meng je de bloem, suiker en boter. Verkruimel de speculaas en doe hem bij het mengsel.

Strooi vervolgens de crumble over het fruit. Zet ongeveer 25 min in de oven. Serveer de crumble warm met een bolletje vanille-ijs (of speculaasijs!).

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!