Vegetarisch barbecueën doe je zo!

Vegetarisch barbecueën doe je zo!
3 juli 2019 Ise Kenis
Door Nieuws
barbecue

Het is fantastisch zomerweer, de ideale tijd om je barbecue nog eens aan te steken. Wie barbecue zegt, denkt aan vlees. Dit moet echter helemaal niet. Er zijn meer vegetarische opties dan enkel vieze kant-en-klaarburgers. (Niemand wordt echt vrolijk van een brokje smaak- en bindmiddelen dat lijkt alsof het al eens gegeten is en smaakt naar karton.) Wat kan je dan wel doen? Wij geven je inspiratie zodat je ook eens een vegetariër kan uitnodigen op je barbecuefestijn.

Groenten op de barbecue

Als je genoeg groenten op je barbecue legt, heb je helemaal geen nood aan een stukje vlees. Leg eens een paprika in z’n geheel op de barbecue. Bestrijken met olijfolie en lekkere specerijen en deze is klaar. Je kan een puntpaprika natuurlijk ook vullen met feta, walnoten en pijnboompitjes voor je hem op het rooster legt. Leuk zijn ook de kleine varianten van paprika’s. Zoek ze in je supermarkt of ga naar een Midden-Oosterse winkel.

Plakjes aubergine of courgette zijn ondertussen al bijna een klassieker. Het kost geen moeite om ze op de barbecue te leggen. Lekker in hun eenvoud en eenvoudig lekker.

Een van onze favorieten is een volledige bloemkool grillen. Pak een bloemkool in in zilverpapier. Leg hem een halfuurtje op de barbecue, draai halverwege. Als hij gaar is, smaakt hij fantastisch. Met een tahinsausje of een aioli is de bloemkool het lekkerst.

Maak je vispapillot voor de viseters? Maak een papillot met knolselder voor de veggies aan tafel. Knolselder is een groente waarmee je eenvoudig vlees kan vervangen.

Ook fantastisch, een rode biet schillen en plakjes biet op de barbecue grillen. Gewoon wat grof zout en balsamico toevoegen. Klaar.

Natuurlijk kan je ook spelen met fruit op de barbecue. Als je al eens een ananas op het vuur hebt gegooid, weet je waarover we het hebben. Gegrild fruit gecombineerd met kaas in een salade is hemels. Bekijk hier een lekker recept met gegrilde perziken.

Kaas op de barbecue

Niet enkel groenten zijn een goede aanvulling, ook kazen zijn reuzelekker. Koop eens halloumi, een Cypriotische kaas. Deze harde kaas is op z’n best als je hem in plakjes snijdt en hard grilt. Meteen opeten is de boodschap, een koude halloumi heeft niet zo’n lekkere textuur.

Een ander leuk idee is een camembert op de barbecue zetten. Snijd het topje van de camembert en bestrooi het eventueel met tijm en rozemarijn. Laat smelten. Warme kaas, dat is toch het toppunt van gezelligheid. Dip er eventueel wat paprika in, of smeer het op een broodje.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*