4 tips voor een pittige herfstkruidenboter

4 tips voor een pittige herfstkruidenboter
25 september 2018 redactie
Door Nieuws

Als je aan kruidenboter denkt, denk je meteen aan look, oregano, peterselie, zomer en barbecue. Maar ook nu de zomer voorbij is en je niet meteen aan zuiderse kruiden denkt om je gerechten op smaak te brengen, kan je kruidenboter gerust op het menu zetten. Wij geven je alvast enkele ideeën voor boter met een herfsttintje!

Uiteraard zijn we fan van barbecueën, ook op een koude maar mooie herfst- of winterdag, maar bij guur weer bakken we die mooie entrecote toch liever in de grillpan. Liever een mooi stukje varkenvlees? Ook daarvoor hebben we een leuke tip. Met deze verrassende kruidenboters is je heimwee naar de zomer op slag verdwenen.

1. CHAMPIGNONS, ZWARTE PEPER, ROZEMARIJN

Een kruidenboter met gedroogde champignons, zwarte peper en rozemarijn past perfect bij een gegrilde entrecote! Maal de gedroogde champignons in een (koffie)molentje tot een fijn poeder en meng dit samen met goed wat zwarte peper en rozemarijn onder zachte boter. Als je de boter daarna op een stuk plastic folie schept, kan je ze makkelijk oprollen en bewaren in de ijskast of diepvries.

2. BLAUWEKAASBOTER

Echt kruidenboter kan je het niet noemen, maar als je een liefhebber bent van schimmelkazen, moet je zeker eens ‘blauwekaasboter’ uitproberen! Een restje roquefort of gorgonzola gemengd met boter en een klein beetje sjalot, past ongetwijfeld op die gegrilde entrecote.

3. ROZE BOTER

Bovenstaande ideetjes maken duidelijk dat kruidenboter zeker niet altijd groen hoeft te zijn. Maar wat dacht je van roze boter? Het is niet zozeer omwille van de kleur dat je dit eens moet proberen, maar om zijn verrassende smaak. Snipper een sjalot fijn en doe deze samen met een half glas rode wijn in een stoofpotje. Zorg ervoor dat de sjalot langzaam gaart terwijl de wijn verdampt. Het is niet de bedoeling dat de sjalot bruin wordt, maar dat ze een mooie dieprode kleur krijgt. Eens gaar en afgekoeld meng je de sjalot samen met wat zout onder de boter. Ook met deze boter zal je stukje runds maar wat blij zijn.

4. MOSTERDBOTER

Ook voor varkensvlees hebben we nog snel een idee: mosterdboter! Meng hiervoor je hoeveboter met mosterd en zeer fijn gesnipperde bieslook.

(Tekst: Jolien Reggers)

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*