4 topchefs slaan handen in elkaar voor topevenement aan de kust

4 topchefs slaan handen in elkaar voor topevenement aan de kust
17 oktober 2018 redactie
Door Nieuws

4 restaurants – 4 koks – 1 locatie. Dat is de tagline van Foodfront, een culinair topevenement aan de Vismijn in Nieuwpoort dat streekproducten in de kijker zet.

Het evenement werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd door zeven gepassioneerde horecamensen – vier koks en drie maitres – die elk op hun eigen manier naam hebben gemaakt in de culinaire wereld.

Atoine RABAUT, chef van Feu d’Or en Galjoen, Mattias MAERTENS van M Bistro, Nikolaï BRUYNSTEEN van La Muse en Wibo LEMMENS van de Wasserette (in die volgorde op de foto),  alle vijf in Nieuwpoort.

Op zondag 25 november – over een tiental dagen, met andere woorden – verzorgen ze geruggesteund door gastvrouwen Hannelore VANACKER (links op de foto) Kimberley SABBE(tweede van links) en Sofie BILLIET (rechts op de foto)  een walking dinner voor 300 personen, met daarin een tiental gerechten, voor 89€ per persoon.

Voor dit evenement verlaten ze voor één keer hun eigen vertrouwde fornuis om samen aan de slag te gaan op een unieke locatie, de Vismijn in Nieuwpoort, waar ze aan de slag gaan met ingrediënten uit de streek.

Het idee voor Foodfront ontstond enkele jaren geleden toen een culinair weekend om de verbroedering van Nieuwpoort en Durbuy wat luister te geven, niet het succes bracht dat ervan verwacht werd.

“We zijn toen met het stadsbestuur van Nieuwpoort gaan samenzitten”, zegt Mattias Maartens van M Bistro. “De bedoeling was om als horeca eens iets samen te doen. Veel horeca-uitbaters in eenzelfde stad of gemeente gunnen elkaar het daglicht in de ogen niet, maar hier, in Nieuwpoort, is dat niet het geval. Integendeel, zelfs: de jonge garde komt goed overeen. Wij zijn niet te beroerd om elkaar klanten door te schuiven als we zelf volzet zijn, om maar een voorbeeld te geven.”

Het resultaat was Foodfront, dat vorig jaar voor het eerst georganiseerd werd onder het monument van Albert I. “Een fantastische locatie, maar eigenlijk niet geschikt om er zo’n evenement te organiseren. Daarom dat we dit jaar uitwijken naar de Vismijn. Even goed een prachtige locatie, met uitzicht op de haven.”

Inschrijven doe je door vooraf tickets te kopen in een van de vier deelnemende restaurants of via de website van Foodfront.

(Tekst Raf De Mot Foto’s  Bart Albrecht/Table Fever)

De Wasserette, Markstraat 38 – 8620 Nieuwpoort – Tel. 058 59 77 11 – www.de-wasserette.be

Feu d’Or, Albert I-laan 92 – 8620 Nieuwpoort – Tel. 058 62 32 32 – www.feudor.be

’t Galjoen, Watersportlaan 11 – 8620 Nieuwpoort – Tel. 058 23 54 95 – www.galjoen.be

La Muse, Oostendestraat 13 – 8620 Nieuwpoort – Tel. 058 59 49 39 – www.la-muse.be

M Bistro, Potterstraat 15 – 8620 Nieuwpoort – Tel. 058 59 53 52 – www.bistro.be

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*