5 veelgemaakte fouten bij het bereiden van aardappelpuree

Er gaat niets boven een heerlijk smeuïge aardappelpuree. Vergezeld met een warm stoofpotje of een knapperige visfilet, puree maakt je gerecht helemaal af. Zo eenvoudig als het lijkt, heeft aardappelpuree zijn geheimen en valkuilen. Wij geven je alvast vijf redenen waarom je puree mislukt.

De foute aardappel

Wist je dat er verschillende soorten aardappelen bestaan? Zo niet, dan is het tijd om dit te ontdekken. Je aardappelpuree begint met de juiste aardappel. Kies voor een bloemige aardappel. Die bevatten het meeste zetmeel, zo wordt je puree niet te plakkerig.

Zonder schil 

Het is belangrijk dat je de aardappelen in de schil kookt. Zo blijft de smaak best behouden. Je moet er wel op letten dat je aardappelen even groot zijn, anders kunnen ze niet gelijk garen en krijg je puree met harde stukken. Dat wil je absoluut vermijden.

Te weinig zout

Laat je aardappelen volledig gaar koken in gezouten water. Op die manier zwellen ze op en absorberen ze het water, wat dus betekent dat ze lekkerder worden nadien. Giet ze af en laat ze even opdrogen. Zo kan het water verder verdampen. Hoe kruimeliger je aardappelen, hoe minder vocht achterblijft en hoe luchtiger je puree zal zijn.

Niet drogen

Droog de aardappelen nog even uit door ze (een paar minuutjes) te verhitten in een droge pan, anders wordt je puree té waterig. Roer zo nu en dan goed door om aanbranden te voorkomen.

Koude melk

Om je puree smeuïg te maken heb je wat hulp nodig. Roer een een flinke portie roomboter en een scheut  melk door de puree heen. Het is belangrijk dat je melk lauw is. Zo vermijd je dat je puree té kleverig wordt.

 

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!