Cocktail o’clock: 4 frisse zomercocktails

Ready, set, shake!

Wat is er heerlijker dan een zomerse cocktail om zelfs bij druilerig weer het vakantiegevoel te laten zegevieren. Wij zetten 4 frisse cocktails op een rijtje. Ready, set, shake!

1. Appeltje voor de dorst 

  • 3 delen appelsap (versgeperst of kant-en-klaar)
  • 1 deel citroensap
  • 3 delen jonge calvados
  • 1 deel Amaro Montenegro
  • 1 deel honing-saffraansiroop
  • voor de honing-saffraansiroop
    • 50 g honing
    • 50 g water
    • 8 draadjes saffraan

Maak eerst de honing-saffraansiroop. Combineer hiervoor de honing, het water en de saffraandraadjes in een pannetje en verwarm een 10-tal min op een laag vuur. Laat de siroop daarna nog minstens een halfuurtje trekken. Combineer vervolgens de ingrediënten voor de cocktail in een shaker met veel ijs, shake en serveer in een rocksglas met 1 grote ijsblok/-bol. Werk af met wat draadjes saffraan en een partje appel, eventueel kan je met een keukenbrander hierop wat suiker karamelliseren.

2. Duizend bommen en granaten

  • 1 deel tawny porto
  • 1 deel campari
  • 1 deel droge witte vermout
  • 1 deel vers citroensap
  • 2 delen granaatappelsap
  • 4 delen droge witte schuimwijn
  • granaatappelpitjes

Combineer alle ingrediënten behalve de schuimwijn samen in een shaker met een ruime hoeveelheid ijs, shake en serveer in een groot wijnglas met ijs. Voeg hier telkens 2/3 van die hoeveelheid aan schuimwijn aan toe. Werk af met enkele granaatappelpitjes.

3. One in a melon 

  • 2 delen pisco
  • 1 deel gin
  • 1 deel triple sec
  • 2 delen vers druivensap
  • 2 delen vers meloensap
  • enkele druiven

Gebruik een sapcentrifuge voor het verse sap van meloen en druif. Als je geen centrifuge hebt kan je het fruit ook mixen en daarna passeren door een fijne zeef. Combineer vervolgens de ingrediënten voor de cocktail in een shaker met veel ijs, shake en serveer in een longdrinkglas met ijs. Werk af met wat druifjes op een prikker.

4. Thyme for wodka

  • 5 delen wodka
  • 3 delen pompelmoessap
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • spuitwater
  • enkele takjes tijm
  • snufje zout

Doe de suiker en het zout met de tijm (hou een takje over voor de afwerking) in een shaker en stamp deze wat zodat de aroma’s vrijkomen. Voeg voldoende ijs, wodka en pompelmoessap toe en shake krachtig.

Vul een longdrinkglas met ijs en schenk de cocktail uit tot ¾ van het glas, top af met spuitwater. Werk af met een takje tijm.

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!