5 veelgemaakte fouten bij het bereiden van spruitjes

Er gaat niets boven een heerlijk gerecht met spruitjes. Vergezeld met een warm stoofpotje of een stukje vis, spruitjes maken het helemaal af. Maar het is niet altijd even eenvoudig om ze lekker klaar te maken. Wij geven je alvast vijf redenen waarom je spruitjes mislukken.

Je koopt ze niet vers

Koop je groene vrienden altijd supervers en liefst na de vriesperiode. De vorst zorgt ervoor dat je spruitjes extra suikers hebben gevormd om niet te bevriezen. Ze zijn nu dus op hun best! Ruik aan de spruiten voordat je ze koopt: ruiken ze onaangenaam, dan zijn ze al te oud. Zijn de bladeren geel in plaats van frisgroen, laat ze ook in de winkel liggen.

Je kookt ze te lang

Kook je spruiten 10 à 12 minuten, niet langer. Als je ze te lang kookt, gaan ze stinken en dat kan niet de bedoeling zijn! Toch last van onfrisse lucht? Voeg wat melk, ui of brood aan het kookwater. Zo heb je minder last van spruitjeslucht in huis en zijn de groenten bovendien lichter verteerbaar.

Je maakt het te ingewikkeld

Spruitjes hebben een zeer uitgesproken smaak, je hoeft er niet veel bij toe te voegen om ze lekker klaar te maken. Wil je een simpel recept? Wok je spruitjes gewoon of roerbak in wat olijfolie met look. Zout erover, en klaar!

Je bakt ze verkeerd

Bij het bakken is vooral belangrijk om genoeg olie te gebruiken en de temperatuur te laag te houden. De olie zal ervoor zorgen dat de spruitjes sneller karameliseren en dus iets zoeter worden. Bak ze vervolgens in ongeveer twintig minuten gaar.

Je geeft ze niet aan kinderen

We weten het al langer: kinderen lusten geen spruitjes. Maar is dat wel zo? Niet helemaal. Het feit dat kinderen niet van spruitjes houden is al vaker onderzocht en dat komt omdat we allemaal geboren worden met een aantal voorkeuren. Kinderen houden over het algemeen van zoet en zout en moeten niets van bitter en zuur hebben. Je kunt dit eenvoudig bijsturen door ze simpelweg op een originele manier klaar te maken. Je kunt de groene kolen ook grillen of bakken. Breng ze vervolgens op smaak met een lekkere saus, en voila, je kinderen zullen er dol op zijn!

LEES OOK

Aardappelpannetje met spek en gekarameliseerde spruitjes

Vermijd deze 6 fouten bij het bereiden van stoofvlees

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!