5 weetjes over voeding waarvan je versteld zal staan

De wereld van voeding zit vol met geheimen. Van de kleur van zalm tot een banaan die eigenlijk een bes is. Hier zijn 5 verrassende weetjes over voeding waarvan je versteld zal staan.

Witte chocolade is geen echte chocolade

Afgezien van de naam, bevat witte chocolade eigenlijk geen echte chocolade. Zwarte chocolade wordt gemaakt van cacaopoeder, cacaoboter en suiker. Bij bruine chocolade voegt men er melk aan toe. Maar bij witte chocolade wordt het cacaopoeder vervangen door extra cacaoboter en melkpoeder. Waardoor het volgens kenners niet kan gezien worden als échte chocolade.

Zalm is een witvis

Zalm is eigenlijk gewoon een witvis. Het rode pigment wordt aangemaakt door algen die worden gegeten door garnalen. Dat pigment wordt bewaard in hun schaal en vlees. Wanneer de zalm garnalen eet hopen ze het pigment op in hun vetweefsel. En omdat zalm het pigment behoudt, kleurt hij na een tijdje ook rood. Maar oorspronkelijk ziet de zalm wit.

Een banaan is eigenlijk een bes

Volgens de regels van de kunst behoren bananen tot bessen. Een bes is een vlezig fruit, dat ontstaat vanuit een vrucht met slechts één ovarium. Botanisch gezien zijn aardbeien geen bessen, maar samengestelde vruchten. Naast bananen, zijn ook tomaten, meloenen en pompoenen volgens deze regels bessen.

Honing bederft nooit

Honing behoort tot de voedingsmiddelen die bovennatuurlijke krachten lijken te hebben. Het is gezond, heerlijk en het ziet eruit alsof het nooit bederft. En het klopt ook! Honing, mits een juiste aanpak, kan een eeuwigheid bewaard worden.

Druiven ontploffen in de magnetron

Druiven bevatten veel vocht. Wanneer ze verhitten, verandert dit vocht in stoom. Maar wanneer de stengel nog aan de druif hangt, kan deze stoom nergens weg. Daardoor scheurt het vel open en ontploft de druif lichtjes in de magnetron. Een leuk weetje, maar probeer dit zeker niet thuis!

Druiven Bananen Voeding weetjes Verrassend

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties