5x topchocolatiers in eigen land voor fijnproevers

Wie is er nu niet verzot op chocolade? In België staan we bekend voor onze rijke chocoladetraditie die we te danken hebben aan topchocolatiers. Toch wordt chocolade vooral in de kijker gezet tijdens de koudere maanden. Dat vinden we zonde! Het hemelse bruine goud is dan namelijk even smaakbaar in tal van verfrissende smakencombinaties. Verwen jezelf daarom deze zomer als fijnproever met een bezoekje aan één van deze topchocolatiers.

Centho Chocolates

Liefde voor het métier en passie voor het bruine goud: dat is wat topchocolatiers Geert en Els Decoster van Centho Chocolates drijft. Het resultaat van die passie? Dat elke praline afzonderlijk een product van vakmanschap is, gemaakt van authentieke chocolade uit die streken waar het ambacht van de cacaoteelt diepgeworteld is. Daar waar de aarde karakter geeft aan de boon. Je kan genieten van al dit lekkers op drie verschillende locaties in Duisburg, Kampenhout en Brussel. Deze zomer trekken ze bovendien rond met een eigen ijskar waar ze sublieme ijssmaken en frisco’s ter plaatse onderdompelen in hun chocolade!

Michel Angelolaan 47, 1000 Brussel

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Centho Chocolates (@centhochocolates)

Depla Chocolatier

In 2016 trok de oudste ambachtelijke chocolatier van Brugge Pol Depla naar Costa Rica,. Daar leefde hij een week bij cacaoboeren en geraakte de chocolatier helemaal gefascineerd door hoe de Costa Ricanen met primitieve middelen er toch in slagen om fantastische chocolade te maken. In de originele winkel van Chocolaterie Depla in de Mariastraat in Brugge breidde hij vervolgens het praline-assortiment uit met pralines van authentieke Costa Ricaanse chocolade. Voor exotische smaakcombinaties van daar moet je dus in Brugge zijn. Daar proef je deze in zijn eigen versie. Eerder zin in een klassieker? Dan passeer je graag bij de chocolatier voor een Brugs Swaentje: een praline in fondant, melk of witte chocolade met een vulling van amandelpraliné, gruutkruiden en Brugse kletskoppen. Een klassieker smaakt altijd, ongeacht het seizoen.

Mariastraat 20, 8000 Brugge

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Depla Chocolatier (@deplachocolatier)

The Cacao Project

Pieter Vaes van The Cacao Project werkt aan chocolade met een uitzonderlijke visie. In zijn mooi ingerichte winkel in Mechelen heeft hij een assortiment van wel 55 verschillende combinaties. De ene is al wat verrassender dan de andere, maar er is vooral één gemeenschappelijke deler: ze zijn allemaal overheerlijk. Verwacht je hier niet aan klassieke combinaties, wel aan originele koppelingen van smaken zoals een praline met sinaasappel, xaymaca-rum en habanero of zelfs een tripje naar de kruidige soeks in Marokko door een praline op basis van ras el hanout.

Bruul 89, 2800 Mechelen

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Cacao Project (@thecacaoproject)

Chocolaterie Van Hoorebeke

Al in 1982 startte Luc Van Hoorebeke met de creatie van artisanale pralines. Die creaties bevatten nog steeds de beste Belgische chocolade en andere verse ingrediënten. Het bedrijf groeide met de komst van zoon Cédric uit tot een familiebedrijf pur sang. Vader en zoon kiezen zoveel mogelijk voor originechocolade, want de terroir die zo van belang is bij wijn, valt ook bij chocolade niet te onderschatten. Hoewel de chocolatier al even bestaat, blijft hij voortdurend evolueren. Zo is er bijvoorbeeld de nieuwe praline met witte karamel chocolade en een crunchy vulling van geroosterde en gekarameliseerde pindanoten. Geloof je het niet? Proef het dan zelf in hun winkel op het Sint-Baafsplein te Gent. Naast pralines ontdek je er ook heerlijke chocoladepasta's in hun assortiment. Voor ieder wat wils en voor elk seizoen iets geschikt!

Sint-Baafsplein 15, 9000 Gent

 

Marijn Coertjens Chocolatier 

Marijn kan niet ontbreken in een lijstje van topchocolatiers. Bij hem moet je zijn voor chocolade en patisserie in alle vormen en varianten. Een gebakje om de Rode Duivels in de kijker te zetten? Geen probleem! Overheerlijke chocolade afgewerkt met lavendel? Yummy! Marijn blijft verrassen. Al sinds jonge leeftijd had hij een grote passie voor patisserie en chocolade, eentje die alleen maar sterker wordt met de jaren. Die voorliefde bracht hem tot over de hele wereld. Zo verruimde hij zijn smakelijke horizon via onder andere vele stages in Japan. Marijns creatieve visie werd in 2007 bekroond met de titel van Belgisch Kampioen Chocolatier. Een bezoek aan de winkel in Gent is een waar ontdekkingsfeest. Opgepast: het zal niet bij één chocolaatje of gebakje blijven.

Burgstraat 151, 9000 Gent

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marijn Coertjens (@marijncoertjens)

Eiyou

Op zoek naar nog meer topchocolatiers? Dan is Eiyou er om je te helpen. Op Eiyou.be vind je een overzicht van de beste restaurants, hotels, bars en winkels. Kortom Eiyou is de stop voor al het culinair vertier.

Eiyou is het ideale platform om het publiek in contact te brengen met jouw zaak. Je krijgt een unieke webpagina die je via een handig en snel systeem zelf kan voorzien van de mooiste content. Zo bepaal jij het online-imago van jouw zaak. Neem snel een kijkje op Eiyou.

Belgische chocolade Chocolatier Chocolade Cacao Pralines Ambachtelijke chocolade Centho Eiyou The cacao project Marijn coertjens Pol depla Van hoorebeke

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties