WEDSTRIJD: win een Japans santoku mes t.w.v. 110 euro
Wil je je keukenkunsten naar een hoger niveau tillen? Dan hebben we goed nieuws, want je kan een Japans Santokumes van Kotai Kitchen ter waarde van €110 winnen! Vul onderaan de wedstrijdvraag in en...
BBQ time: 4 natuurlijke en handige tips om je barbecue snel en gemakkelijk schoon te maken
Haal je de barbecue stilletjes aan weer tevoorschijn uit zijn winterslaap? Dan kan het wel eens tegenvallen wat je aantreft: een zwarte gril en een heleboel verbrande steenkool. Uiteraard deden wij...
Handig: met deze hack is de vaat in je vaatwasser meteen droog
Een leven zonder vaatwasser is haast onvoorstelbaar. Je kiepert er je vuile borden in, drukt op een knop, en voilà: schoon. Maar het druppelende servies dat na het programma op je wacht? Niet zo...
Michelin & Gault&Millau
De drie P’s van chef Edwin van restaurant ’t Korennaer: product, passie en perfectie Sint-Niklaas
In Nieuwkerken, deelgemeente van Sint-Niklaas, kookt chef Edwin Van Goethem al 27 jaar de spreekwoordelijke pannen van het dak in restaurant 't Korennaer. Die jarenlange passie en inzet werden in...
Recht van het ene hofke naar het andere: bij Hofke van Bazel spelen de zelfgeteelde groenten de hoofdrol Bazel
De klassieke Michelinsterren kent iedereen, maar de inspecteurs van de gerenommeerde restaurantgids zijn ook niet blind voor restaurants die een extra inspanning leveren in het streven naar een...
Ook na een eerste Michelinster denkt restaurant Pont Neuf niet aan een prijsstijging Antwerpen
Dominique Leroy en Tommy Bocklandt werden tijdens de Michelinuitreiking vorige maand verrast met het goede nieuws van een eerste ster. Beide waren ze positief overdonderd. Erkenning dat misschien kan...
Frisse start
De kracht van levertraan: een ondergewaardeerd gezondheidselixer
In een tijd waarin superfoods en supplementen de rekken van gezondheidswinkels domineren, is er één ouderwets elixer dat vaak over het hoofd wordt gezien: levertraan. Dit traditionele...
Ken jij de cordyceps paddenstoel al? Een funky wonder uit de Aziatische hooglanden
Cordyceps is een fascinerende paddenstoel met een lange geschiedenis van gebruik in de traditionele Chinese geneeskunde. Het is de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege zijn vermeende...
Happy vibes all day: 10x voeding waar je gelukkig van wordt
Als je denkt aan eten dat je gelukkig maakt, denk je al snel aan pizza, sushi of een grote hamburger. Comfortfood stemt ons euforisch, maar waar je lichaam pas echt gelukkig van wordt is door gezonde...
Gezondheid
Studio Ambiance
Tips & tricks
Kookboek tips: deze leuke en unieke kookboeken mogen niet in je collectie ontbreken
Toevallig op zoek naar een origineel cadeau? Of wil je gewoon zelf eens stevig in de kooklectuur vliegen? Dan ben je hier op de juiste plaats. Wij tippen je vier kookboeken die misschien nog niet...
Vijf beautyfoods die onmisbaar zijn voor een stralende huid
Op 8 maart worden vrouwen wereldwijd in de bloemetjes gezet en is het International Women's Day. Dan staan we stil bij thema's zoals emancipatie, vrouwenrechten en solidariteit. Wij willen jullie...
Culinaire valkuilen met Pastinaak: vermijd deze fouten bij het kiezen van pastinaken
Ontdek de valkuilen die je moet vermijden bij het selecteren van pastinaken voor je gerechten. Leer waar je op moet letten om de beste pastinaken te kiezen voor optimale smaak en textuur.