Ahoy Maatje

Ahoy Maatje
januari 3, 2019 Ambiance
In Recepten, Voorgerechten

Yields1 Serving


INGREDIËNTEN
 4 maatjesharingen
 2 mini-komkommer
 2 groene paprika
 5 arachideolie
 100 g zure room
 2 blaadjes gelatine
 1 citroen
 1 bussel lavas
 2 olijfolie
 1 chardonnay-azijn
 100 g pumpernickelbrood
 50 g boter
 Peper en zout

INSTRUCTIES
1

Snij de groenpaprika’s in 4 en verwijder de pitten. Leg in een diepe schaal en zet volledig onder de olie. Gaar 4 uur zachtjes in de oven op 130°C. Laat afkoelen en verwijder de vellen met een mesje. Snijd in grove brunoise. Meng met de gesneden maatjesharing en een snufje grof zout.

2

Meng de zure room met zeste en sap van 1 citroen, peper, zout en 2 geweekte blaadjes gelatine. Verwarm lichtjes en giet uit in de vormpjes. Laat opstijven in de diepvries en haal daarna uit de vormpjes.

3

Droog de bussel lavas in een oven op 90°C. Eenmaal droog, fijn mixen tot poeder en mengen met de olijfolie, chardonnay-azijn en zout.

4

Cutter het pumpernickelbrood met de boter en bak het in 5 à 10 minuten krokant bakken op 180°C

5

Snij de minikomkommers héél fijn.

6

Dresseren maar!

Ingredients

INGREDIËNTEN
 4 maatjesharingen
 2 mini-komkommer
 2 groene paprika
 5 arachideolie
 100 g zure room
 2 blaadjes gelatine
 1 citroen
 1 bussel lavas
 2 olijfolie
 1 chardonnay-azijn
 100 g pumpernickelbrood
 50 g boter
 Peper en zout

Directions

INSTRUCTIES
1

Snij de groenpaprika’s in 4 en verwijder de pitten. Leg in een diepe schaal en zet volledig onder de olie. Gaar 4 uur zachtjes in de oven op 130°C. Laat afkoelen en verwijder de vellen met een mesje. Snijd in grove brunoise. Meng met de gesneden maatjesharing en een snufje grof zout.

2

Meng de zure room met zeste en sap van 1 citroen, peper, zout en 2 geweekte blaadjes gelatine. Verwarm lichtjes en giet uit in de vormpjes. Laat opstijven in de diepvries en haal daarna uit de vormpjes.

3

Droog de bussel lavas in een oven op 90°C. Eenmaal droog, fijn mixen tot poeder en mengen met de olijfolie, chardonnay-azijn en zout.

4

Cutter het pumpernickelbrood met de boter en bak het in 5 à 10 minuten krokant bakken op 180°C

5

Snij de minikomkommers héél fijn.

6

Dresseren maar!

Ahoy Maatje
Facebook Comments