Ahoy Maatje

Ahoy Maatje
3 januari 2019 Ambiance
Door Recepten, Voorgerechten

Voor 1 persoon

  • 4 maatjesharingen
  •  2 mini-komkommer
  •  2 groene paprika
  •  5 arachideolie
  •  100 g zure room
  •  2 blaadjes gelatine
  •  1 citroen
  •  1 bussel lavas
  •  2 olijfolie
  •  1 chardonnay-azijn
  •  100 g pumpernickelbrood
  •  50 g boter
  •  Peper en zout
1Snij de groenpaprika’s in 4 en verwijder de pitten. Leg in een diepe schaal en zet volledig onder de olie. Gaar 4 uur zachtjes in de oven op 130°C. Laat afkoelen en verwijder de vellen met een mesje. Snijd in grove brunoise. Meng met de gesneden maatjesharing en een snufje grof zout.

2Meng de zure room met zeste en sap van 1 citroen, peper, zout en 2 geweekte blaadjes gelatine. Verwarm lichtjes en giet uit in de vormpjes. Laat opstijven in de diepvries en haal daarna uit de vormpjes.

3Droog de bussel lavas in een oven op 90°C. Eenmaal droog, fijn mixen tot poeder en mengen met de olijfolie, chardonnay-azijn en zout.

4Cutter het pumpernickelbrood met de boter en bak het in 5 à 10 minuten krokant bakken op 180°C

5Snij de minikomkommers héél fijn.

6Dresseren maar!