Alain Ducasse verkoopt meerderheidsbelang in koksschool

Alain Ducasse verkoopt meerderheidsbelang in koksschool
7 juni 2019 Wim Putzeys
Door Nieuws
Alain Ducasse

Sterrenchef Alain Ducasse is ongetwijfeld één van de culinaire meesters van Frankrijk. In zijn lange carrière heeft hij een waar gastronomisch imperium uitgebouwd. De verschillende restaurants waar hij een hand in heeft, verzamelden samen zo maar eens 20 Michelinsterren. Een ware legende dus. Ook al staat hij zelf niet langer achter de kookpotten. 

Maar zijn imperium gaat verder dan louter restaurants. Zo is hij ook de initiatiefnemer van de Ducasse Education, een internationaal gerenommeerde koksschool. Ducasse verkoopt nu een meerderheidsbelang van 51 % aan een Franse investeringsgroep. Eurazeo zou hiervoor zo’n 5 miljoen euro veil hebben. Ducasse zelf behoudt de overige 49 % van de aandelen. 

De liefhebbers van zijn restaurants kunnen we alvast geruststellen. Ducasse is nog lang niet van plan ook zijn restaurants van de hand te doen.  

De lijst van zijn restaurants is trouwens ondertussen te lang om op te sommen. Maar ze zijn ongetwijfeld allemaal een bezoekje waard. U kunt er de hele wereld voor rond reizen van Frankrijk, uiteraard (van Alain Ducasse au Plaza Athénée of Le Meurice, beiden in Parijs) of het Verenigd Koninkrijk (Alain Ducasse at The Dorchester) tot China, Japan, Qatar, de Verenigde Staten of de Verenigde Arabische Emiraten. 

 https://www.ducasse-paris.com/fr  

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*