Alexandre Alves Pereira wordt de S.Pellegrino Young Chef Noordwest-Europa 2019

Parijs, 9 oktober 2019Alexandre Alves Pereira, 29-jarige souschef van het restaurant Lasserre in Parijs, wint het S. PELLEGRINO Young Chef Noordwest-Europa 2019 en mag hiermee automatisch naar de wereldfinale die op 8 en 9 mei 2020 doorgaat in Milaan.

Tien jonge chefs uit Noordwest-Europa (Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg, België, Monaco en Liechtenstein) namen het tegen elkaar op in een wedstrijd georganiseerd door het instituut Le Cordon Bleu Paris.

Alexandre Alves Pereira presenteerde zijn zijn signatuurgerecht Green Asparagus – Sardine – Ground Ivy.

Alexandre Alves Pereira gaf volgend commentaar: "Het niveau was uitzonderlijk en ik ben erg tevreden met de schitterende ervaring en ongelooflijke samenwerking met mijn mentor die me sinds mijn kandidatuurstelling tot gisteren nog bijstond met veel gevoel voor perfectie en details. Ik ben ook erg gelukkig te kunnen werken met Anne-Sophie Pic. Ik kan me geen betere chef van die allure voorstellen om me te blijven perfectioneren tot de grote finale."

Er kwalificeerde zich eveneens een Belg in de competitie: Guus Goossens, sous-chef van het restaurant Sir Kwinten in Lennik. Hij werd niet geselecteerd om deel te nemen aan de finale in Milaan, maar zijn schitterende prestatie leverde hem felicitaties op van alle juryleden. Zij onderstreepten dat hij op technisch vlak zijn concurrenten duidelijk de loef afstak. Lees meer over Guus in ons reeds gepubliceerd artikel "Guus Goossens maakt indruk op San Pellegrino Young Chef"

Alexandre Alves Pereirazal tot de grote wereldfinale op 8 en 9 mei 2020 samenwerken met zijn coach Anne-Sophie Pic. Zo wilt ze sommige elementen bijsturen en verfijnen zodat er een perfect samengesteld bord ontstaat. De wereldtitel S.PELLEGRINO YOUNG CHEF 2020® zullen ze zo proberen te behalen.

 

Nieuws

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties