Algemene richtlijnen voor heropening horeca: reserveren verplicht en geen menukaarten

De federale regering én de horeca hebben een gids met richtlijnen voor de heropstart klaar. 'Er is rekening gehouden met restaurants die twee shiften na elkaar zouden willen organiseren’, zegt minister Muylle.

De horecasector heeft samen met de regering en experten een akkoord bereikt over de voorwaarden hoe de cafés en restaurants zullen opengaan. Hoewel de datum nog niet zeker is wordt gezegd dat de heropening vanaf 8 juni mogelijk is. Op restaurants zal je verplicht moeten reserveren, tooghangen is strikt verboden én er zullen geen menukaarten zijn.

Richtlijnen horeca

  • Er komt een sluitingsuur: voor de meeste zaken zal dit middernacht zijn.
  • Wil je op restaurant? Dan zal je verplicht moeten reserveren.
  • Wil je op café? Dan zal je of moeten reserveren, of je contactgegevens achterlaten. Zo kunnen contactspeurders je eenvoudig bereiken moest het blijken dat er op die avond een besmette persoon aanwezig was.
  • Geen menukaarten: borden waarop de klanten de menukaart kunnen aflezen.
  • Zowel op café als op restaurant zal er social distancing heersen: 1,5m afstand tussen elke tafel.
  • Naar buiten gaan om te roken is niet toegestaan bij eet- en drankgelegenheden.
  • Op tafel mag ook geen broodmandje, zout-en pepervaatje, olie of azijn staan. Alles wordt individueel verpakt.

Meer info: https://heropstarthoreca.be/algemene-richtlijnen/

Horeca Corona Richtlijnen

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties

Lees meer