Alle recente berichten

Alle recente berichten
30 januari 2019 Ambiance
Door Uncategorized
jun25
Veel nieuwkomers in World’s 50 Best Restaurants – met opnieuw een Belg
jun25
Katsu sando, de hype uit Japan
jun25
Tomaten bewaren, hoe doe je het best?
jun25
Tuin van Hertog Jan bezoeken? Dat kan
jun25
Hoe lang is voedsel houdbaar buiten de koelkast?
jun24
Ik ga op reis en ik neem mee naar huis…
jun24
Wat eten en drinken bij tropische temperaturen?
jun23
Invriezen: wat wel doen, wat niet
jun23
Basilicum kweken en voortplanten
jun23
Belgische chocolatier verovert Koeweit
jun22
Is verse pasta beter dan droge pasta?
jun22
Wat we leerden over Chinese gastronomie uit “Chinese Takeaway”
jun21
Kunnen we in de toekomst nog tomaat-garnaal eten?
jun21
Leuke adresjes in Berlijn
jun20
Grilled peach & burrata salad
jun20
Wereld Tapas Dag: vier heerlijke adresjes van bij ons
jun19
Zeewier: het nieuwe superfood?
jun19
Pasta koken: wetenschappelijk getest
jun19
Gelakt buikspek met boekweitnoedels, miso- en koriandercrème
jun19
Vijf YouTube kanalen voor foodies
jun19
Grote veranderingen in de 50 Best Restaurants: opnieuw Belg in hoofdlijst
jun18
Appeltaartijs
Appeltaartijs
/ 0 reactie
jun18
Veilig barbecueën, hoe doe je dat?
jun17
De Smaakhoeve met August Wijnbar
jun17
Vinaigrette: een kwestie van de juiste verhoudingen
jun17
Van Ongevalle opent nieuwe cocktailbar
jun14
WeCanDance serveert topgerechten van lokale producten
jun14
Eetadresjes in Barcelona
jun14
Gember, een gezonde smaakmaker
jun13
Dinner in the sky: de twaalf sterrenchefs van 2019
jun13
Kruiden en specerijen: wat was nu weer het verschil?
jun12
Peter Goossens gaat opmerkelijke samenwerking aan
jun12
De juiste olijfolie kiezen
jun11
Nieuwe maatjes maar net op tijd voor de start van het seizoen
jun08
Belgische kandidaat San Pellegrino naar aartsmoeilijke halve finale
jun07
Salade van watermeloen, groene appel en limoen
jun07
Topchefs roepen op om Anthony Bourdain te herdenken
jun07
Alain Ducasse verkoopt meerderheidsbelang in koksschool
jun07
Leven na de Bocuse: Piet Vande Casteele gaat zijn eigen weg
jun06
Een nieuwe toekomst voor (de oude locatie van) Hertog Jan
jun06
De Godevaart blaast één kaarsje uit
jun06
Brainfood voor studenten
jun06
Vegan cheesecake frambozentaartjes
jun05
Hoeveel calorieën zitten er in uw drankje?
jun05
Regenachtige avonden? Netflix voor foodies
jun04
Italian stuffed flank steak pinwheels
jun04
Kruiden bewaren
Kruiden bewaren
/ 0 reactie
jun03
Cadeautips voor de culinaire papa’s
jun03
Foodfest 19: Zon – zee – muziek… en lekker eten
mei31
Tien tips voor de perfecte rijstkorrel
mei31
Sergio Herman brengt eigen koffiemerk op de markt
mei31
Vier brunchideeën voor een zonnig weekend
mei29
Julépice, brood uit Aalter
mei28
Gentse gastronomie met een ster in Frankrijk
mei28
Bart De Pooter test opmerkelijk barbecuetoestel uit
mei28
Salt: pittig nieuw adresje op het Antwerpse Zuid
mei25
Gert De Mangeleer: “Liever een pionier dan een monument”
mei25
Nederland heeft nu ook z’n North Sea Chefs
mei23
In Culinaire Ambiance is Seppe Nobels zelf de Grillmaster
mei22
Niet te missen: Foodfest Cadzand brengt indrukwekkende line-up samen
mei21
Hof van Cleve vanuit het niets naar top20 bij beste European Classical restaurants
mei20
Belgische gastronomie verliest terrein in belangrijke restaurantgids
mei20
Tomorrowland: Grote namen tekenen voor gastronomische line-up
mei20
Hoe kies je het juiste type bloem?
mei15
Mastercooks stelt haar nieuwe leden en Young Masters voor
mei14
Belgische slagerij breekt medaillerecord in internationale competitie
mei10
Oeps… Gaia excuseert zich bij Poule & Poulette
mei09
Belgisch fast casual concept trekt naar Gent… en het buitenland
mei08
Belgisch restaurant verkozen tot best veganistisch restaurant ter wereld
mei06
België schittert in de Top 100 Best Vegetable Restaurants
apr28
Nick Bril over z’n nieuwe restaurant: “Niet in hokjes denken”
apr27
Sterrenchef trekt Aspergefestival op gang
apr27
Belgisch Bocuseteam start nieuwe campagne in onuitgegeven teamstructuur
apr24
Sergio Herman maakt droom waar en keert terug naar Sluis
apr23
Chef’s Table: wanneer het culinaire kunst wordt
apr17
Piet Huysentruyt zet stap opzij, maar komt met nieuwe plannen
apr16
Nieuwe klap voor Belgische gastronomie: Mastercook overleden
apr12
Chef’s Tables S. Pellegrino by Culinaria
mrt21
Definitieve line-up Soulever – Souschefs aan de macht
mrt20
UPDATE Keukenbrand: The Jane stelt datum heropening voor
mrt20
3 heerlijke lunchideetjes met vis uit blik
mrt18
Wie van deze drie wordt Best Vegetable Restaurant in België?
mrt14
Vzw Koekenstad blaast eeuwenoude Martougin-chocolade nieuw leven in
mrt13
Sergio Herman en Zwitserse driesterrenchef op zoek naar jong talent
mrt13
The Chef’s Cut. Culinair toerisme.
mrt12
Best Sommelier of the World Contest: de eerste hindernis is genomen
mrt12
Ode aan de Belgische chocolade tijdens Antwerpse Chocolate Week
mrt12
Commis Challenge: Wie gaat mee als hulpkok naar de Bocuse d’Or?
mrt11
FOTOSPECIAL: L.E.S.S. by Hertog Jan*** opent vandaag de deuren
mrt11
Belgisch comité Bocuse d’Or kiest voor verrassende thema’s in nationale selectie
mrt10
Balans na de brand in the Jane zwaar: langere tijd gesloten
mrt10
Best Sommelier of the World in Antwerpen: “In de halve finales is alles mogelijk”
mrt08
GEZOCHT: Jonge, talentrijke en sociaal geëngageerde chefs
mrt05
Sergio Herman verrast in Frites Atelier met ‘dagschotels’ in brasseriestijl
mrt05
Brabantse Kempen lopen storm voor gastronomisch pop-uprestaurant
feb26
Wervelende belevingsmarkt ontwaakt uit winterslaap
feb25
WIN – De kunst om te praten met volle mond
feb23
Soulever: Nieuw festival zet souschefs en sommeliers in de kijker
feb22
Nieuw restaurant in Antwerpen met chocolade in de hoofdrol
feb21
Hotspot alert: vier niet te missen koffiebars op het Antwerpse Zuid
feb20
Vrijmoed Eenvoud: Kookboek toont de mens achter de chef
feb18
Goud! Sam Van Houcke schittert in Rimini
feb18
Haalt Sam Van Houcke met deze gerechten de wereldfinale?
feb18
De plannen van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens
feb15
Nick Bril telt af naar opening tweede restaurant
feb15
DuisteRTT – opmerkelijk evenement van 11 bevriende topchefs
feb14
Belg naar Global Chefs Challenge met duidelijke opdracht: Goud halen
feb01
Lode De Roover blikt terug: “Teleurgesteld in de punten, niet in de prestatie”
dec27
Grillmaster Peter De Clercq start nieuw project met dochter Axelle
dec27
4 cocktails voor oudjaar
dec27
TIP: Zalm zélf roken doe je zo
dec21
Topbartenders en Kamagurka werken samen aan exclusieve gift
dec17
Plannen kunnen veranderen: L’Épicerie du Cirque staat te koop
dec17
WIN – deze bekroonde alu bakpan van Demeyere
dec17
En hop! Weer een ster bij voor Sergio Herman
dec11
Sergio Herman droomt van nieuwe restaurant: ‘Niets is leuker dan zélf koken’
dec11
Onderkomen douaneloods omgetoverd tot nieuw restaurantconcept met open fire cooking
dec09
Neem een abonnement en haal gratis een stukje Sergio Herman in huis
dec09
Dim Dining krijgt versterking vanuit Japan: “Fantastische productkennis”
dec07
6 Aziatische topchefs helpen Hertog Jan nog één keer te knallen – voor het goede doel
dec04
Roger van Damme neemt iconische horecazaak over en plant make-over
dec04
Zo maak je de beste falafels: 5 tips
dec03
Donderslag bij heldere hemel: Stijlvolle Antwerpse brasserie sluit de deuren
dec01
Tweede zilver voor Young Chefs doet dromen van méér
nov28
Nori is meer dan sushi: 4 verrassende ideetjes
nov27
Zwarte look, wat doe je ermee? 5 ideetjes
nov27
Even voorstellen: De 6 chefs van het Young Chefs Team
nov26
Het Young Chefs menu – verfijning, complexiteit en maturiteit
nov26
Euforie – teleurstelling – vastberadenheid: Belgische Young Chefs pakken zilver
nov21
Jongste tweesterrenchef in Europa is ex-leerling van Ter Duinen
nov21
Gered! Würst krijgt een verrassende overnemer
nov21
Vlaamse leerlingen geplaatst voor wereldfinale Trophée Escoffier
nov21
Lekker Thais koken thuis? 4 handige tips
nov20
Viskok van het Jaar – zeeduivel in Aziatische benadering
nov20
Belgisch Kampioenschap Gelato: het lekkerste Belgische ijsje komt uit Lichtaart
nov19
Michelin 2019: Alle nieuwe sterren op een rijtje
nov16
Sunken Still-batch 2: Belgisch heldenverhaal krijgt vervolg
nov15
4 tips om room perfect op te kloppen
nov14
5 tips om kaasfondue extra pit te geven
nov14
Yves Mattagne en David Martin (tijdelijk) naar Antwerpen
nov13
Is deze zeldzame Filipijnse noot de nieuwe superfood?
nov13
Legendarische horecazaak heropent met sociaal project en bomma’s keuken
nov11
Spirits in the Sky – de gezelligste spiritbeurs van het land
nov09
Weekendtip: beleef het feestelijke sluitingsweekend van Caffè Torino
nov09
Novembernummer nu in de winkel – ode aan Souvereyns en veel meer
nov09
TIP – Zo kies je de ideale mosterdsoort bij je gerecht
nov08
Michelin stelt Bib Gourmands voor: 20 nieuwe adresjes in België
nov06
Op 2 jaar tijd van bruine kroeg naar beste cocktailbar van Vlaanderen
nov05
Gault&Millau 2019: het volledige overzicht van alle winnaars (vanaf 14/20)
nov05
Gault&Millau 2019 – een recordeditie
nov03
Bekendste kaaswinkel van België staat te koop
okt31
BREAKING: Dit wordt het Bocuse-voorgerecht – Lode De Roover reageert
okt30
Wat te doen met onrijpe avocado’s? Tips die werken – en niet werken
okt30
WIN – Ga dineren bij de Mastercooks en krijg een prachtig chefmes cadeau
okt30
En waarom niet? 4 hartige Ruby-chocoladecreaties
okt25
Fritesatelier Sergio Herman start met méér dan frieten alleen
okt23
Chefs Collective Belgium: het grootste sterrenrestaurant ter wereld
okt23
Topchef doet opmerkelijke oproep: “Moment om het systeem aan te passen”
okt22
Hoe bewaar je best verse eieren?
okt22
Bocuse-team kent z’n programma: “Erop en erover”
okt18
Met pompoen maak je méér dan soep alleen: 5 creatieve receptjes
okt18
Kweepeer: Wat te doen met deze vergeten vrucht?
okt17
Belg tweede in Europees Kampioenschap voor maîtres
okt17
Sterrenrestaurant ondergaat koerswijziging: nieuwe eigenaars, nieuwe naam
okt17
Belgische pizzamaker bekroond in Italië: “En nu het WK”
okt17
4 topchefs slaan handen in elkaar voor topevenement aan de kust
okt16
WEDSTRIJD: Ga gratis naar KEUKENGEHEIMEN van Joost Van Hyfte
okt15
Chocolade als specerij: 3 hartige gerechten met chocolade als smaakgever
okt11
Botermalse kippenreepjes maak je zo
okt11
Mergpijp kan je ook zo gebruiken: 4 ideetjes!
okt10
Oktobernummer Ambiance – nu in de winkel
okt09
GaultMillau stelt chocoladegids voor: Dit zijn de 3 chocolatiers van het jaar
okt08
Bakpoeder versus baksoda: dit zijn de verschillen
okt08
Netflix lanceert wereldwijde kookwedstrijd
okt08
Het ultieme recept voor de beste aardappelpuree
okt05
Belgische bartender strijdt dit weekend voor goud in topcompetitie
okt05
Nieuwe trend in horecaland: #tipthebillchallenge
okt05
Culinair meesterbrein Heston Blumenthal ontwerpt hi-tech barbecue
okt04
Bier met hopsmaak, maar dan zónder hop
okt04
Help, mijn witte chocolademousse blijft schiften!
okt04
Barbecue-concept The Rough Kitchen staat haaks op de vegetarische trends
okt03
Dit zijn de 3 beste beenhouwers van België
okt03
Cum Laude geeft jonge beloftevolle chef een kans
okt02
Belgen stijgen spectaculair in Best Chefs Awards: 3 landgenoten in top50
okt01
Hoe kies je het koksmes dat bij je past?
okt01
Breaking: Maak kennis met de Eerste Kok en eerste Maitre van België 2019
okt01
5 tips om te koken met verse schorseneren
sep26
Antwerpse hotspot krijgt nieuw gezicht: Biker Bar zonder bikers wordt cantina
sep25
WEDSTRIJD: Win een unieke filmvertoning mét exclusief diner via Smaakmeesters
sep25
4 tips voor een pittige herfstkruidenboter
sep25
Nieuwe wending Hertog Jan: “Het wordt een heel intieme formule”
sep22
Ai, gezouten boter gekocht: wat doe ik ermee?
sep21
Best Sommelier of the World in Antwerpen: “In de halve finales is alles mogelijk”
sep21
Bocuse d’Or: Peter Goossens geeft de fakkel door
sep21
Moet je champignons borstelen, spoelen of wassen?
sep20
MESA – Tastes of the World, een heel jaar lang
sep20
Bocuse d’Or verrast met drastische reglementswijziging: “Terug naar de essentie”
sep19
Ién, twié, zuipen: Oktoberfest komt naar Antwerpen
sep18
Geweldig GaultMillau-nieuws voor Piet Huysentruyt
sep16
VIDEO: Een roggenvleugel fileren doe je zo
sep16
Hoe stel je de perfecte kaasschotel samen?
sep13
Wie is er bang van geitenmelk?
sep11
Nederland verliest gastronomisch toptalent
sep11
Pimp je cocktails en mocktails
sep10
Een jaar GRATIS eten bij Jong Keukengeweld? Het kan
sep10
BREAKING: Nieuwe selectie Jong Keukengeweld telt 23 nieuwelingen
sep10
De BBQ met hout in plaats van houtskool stoken? En waarom niet
sep09
Uniek bierproject: blend van Ierse Stout met Belgische Lambiek
sep06
Ui karamelliseren? Op deze manier gaat het véél sneller
sep06
5 tips voor een perfecte aardappelgratin
sep06
Kruidentuin Hertog Jan krijgt een nieuwe bestemming
sep05
Baktip:  5 tips voor een perfecte cake
sep04
Belgische topper aan de slag in een van de beste cocktailbars ter wereld
sep04
3 Tips om het beste uit je kruidentuin te halen
sep03
Septembernummer – zaterdag in de winkel
sep03
Gadget: zo snij je de perfecte Hasselback-aardappelen
sep03
Lezersvraag: Wat doe ik met de binnenkant van een op te vullen courgette?
sep02
Jonge Brusselse chef gaat voor de beker in internationale competitie
aug31
Barbecuetip: Zo kleeft je vis nooit meer aan het rooster
aug30
Belgische chef verzamelt internationale toppers in uniek 4-handsprogramma
aug29
Kooktechniek: Vis pekelen, eenvoudiger dan je denkt
aug28
Filliers schrijft geschiedenis: Echte Schotse alambieken voor échte Belgische single malt
aug27
Dining wit the Stars: Betaalbare topgastronomie
aug26
Klaar voor nieuwe start: Gert De Mangeleer (her)opent restaurant in Brugge
aug24
Wat als…. Dominique Persoone een pizza maakt
aug23
Dokmarkt: troosteloze hangar omgetoverd tot wervelende markt
aug23
KOOKTIP: Op deze manier is kalfslever wél lekker
aug23
Ze zijn er weer, de Hagelandse appelen en peren: “Uitzonderlijk zoet, maar…”
aug22
Musketeers: de grootste ‘kleine’ brouwerij van het Waasland
aug21
Gezocht: Kom jij ons webteam versterken?
aug20
Vlaamse topchef over Amerikaans avontuur: “Op sommige vlakken staan wij veel verder”
aug18
Land Rover Discovery-wedstrijd: dit zijn de winnaars
aug16
Bollekesfeesten: 3 dagen in de ban van wat Antwerpen mooi en lekker maakt
aug14
Seppe Nobels over nieuw concept: “Er komen sowieso grote namen bij”
aug13
Sonoma: Belgisch-Amerikaans koppel brengt het beste uit Amerika en Vlaanderen samen
aug12
Dagt(r)ip: Cava is koning in Bubbels aan Zee
aug11
VIDEO: Gert De Mangeleer kookt met de mobiele keuken van Jamie Oliver
aug10
Bocuse-team roept de hulp van het publiek in voor de wereldfinale
aug08
Een volledig nieuw team voor De Kwizien: ‘Nu stilaan vooruitblikken’
aug07
Zijn dit de 5 oudste restaurants ter wereld?
aug06
Gastronomie verliest opnieuw een icoon: ‘Straffer dan Bocuse’
aug04
Unieke Vlaamse pop-up brengt filmwereld van Tim Burton tot leven
aug03
Sergio Herman opent derde restaurant in Cadzand
jul31
Heel even het mooiste restaurant ter wereld: Aperto op Tomorrowland
jul30
VIDEO: Topslager Luc De Laet demonstreert multifunctionele barbecue op Tomorrowland
jul27
Zomerpop-up vormt aanloop naar nieuw project van voormalig Lady Chef of the Year
jul27
Authentieke stadswijk krijgt buurtcafé met heerlijke soulfood
jul26
Sterrenchef sluit restaurant, maar kondigt nieuw concept aan
jul26
2 Belgische restaurants in prestigieuze Amerikaanse wijngids
jul25
Wijn, lekker eten en muziek op gloednieuw festival in mooiste dorp van Frankrijk
jul24
Jong koppel start nieuw wine & dineconcept
jul24
Nieuw restaurant zet Antwerpen en België in de kijker
jul23
Sterrenkijken op foodfestival Sani Gourmet
jul17
5 Heerlijke barbecuedips en sauzen
jul14
Tip: zo maak je zelf gearomatiseerde barbecueolie
jul14
Terugblik: Opmerkelijke stoelendans rond Brussels sterrenrestaurant
jul13
Barbecuetip: gegrilde citroen als smaakmaker
jul12
Belgische gastronomie in rouw: “Belgische Bocuse” is overleden
jul12
WEDSTRIJD: dit zijn de winnaars van de try-out in Taxi’s
jul10
Opmerkelijke pop-up van Sergio Herman: Frituur zonder frieten
jul10
WEDSTRIJD: Gratis naar try-out van nieuw fine-diningrestaurant in Gent
jul10
Ga aan de slag met onze recepten en win een prachtige braadpan
jul10
Best Chefs Awards 2018: 9 Belgen genomineerd
jul09
Update: Hoe moet het nu verder met het restaurant van Mattagne
jul09
Restaurant Yves Mattagne te koop?
jul04
Nieuwe hotspot: 3 foodconcepten onder 1 dak
jul03
Hotelschooldocent opent restaurant: “De zee is mijn moestuin”
jun29
BREAKING: Seppe Nobels maakt concept pop-up bekend
jun29
Voormalig restaurant van Jaro en Hanne krijgt nieuwe toekomst
jun28
Antwerpen krijgt adresje voor échte Mexicaanse tacos
jun28
Sergio Herman opent alweer nieuw Frites Atelier: “Grootste tot nog toe”
jun27
The Uncomfortable: het meest onpraktische servies ter wereld
jun27
Ook Antwerpen heeft z’n straffe restaurant-WK-stunt
jun26
De opmerkelijke transfer van Gentse sterrenchef
jun26
Restaurant pakt uit met stunt: 50% korting tijdens WK-match
jun25
Belgische enige Europese chef op prestigieus evenement in VS
jun22
Lezersvraag: Waarom kun je maatjes beter ongekuist kopen?
jun22
Europees Kampioenschap Barbecue: Belgisch team overweldigend winnaar
jun21
Seppe’s “grillmasters” starten zero-waste restaurant in nieuw hip stadsproject
jun20
VIDEO: Kippenvel met de aftermovie van de Bocuse d’Or
jun20
Culinair tot rust komen in hartje Leuven: Leerling Jeroen Meus opent restaurant
jun19
BREAKING: World’s 50 Best krijgt nieuwe nummer 1
jun18
Seppe Nobels gaat pop-upfestivalrestaurant leiden
jun16
Nieuwe toekomst voor deze Lady Chefs
jun14
World’s 50 Best: Belgen wankelen, maar houden stand
jun11
Patissiers tonen Bocuse Team de weg: plaats in de wereldfinale is binnen
jun06
Komt Eataly naar Brussel? “We wachten op bevestiging”
jun06
Unieke wafels en zomercarbonara op Lekker Klassiek Festival
jun06
Belgische fotograaf wint award voor ’s werelds beste kookboek
mei31
Vlaanderen haalt prestigieus gastronomiecongres binnen
mei31
Bangkok valt voor Jong Keukengeweld – Vlaanderen haalt prestigeproject binnen
mei30
VLAM erkent 5 nieuwe streekproducten: voer voor zoetekauwen
mei29
Seppe Nobels stapt in ambitieus project voor duurzaam voedingsbeleid
mei28
Culinary Innovator Awards: Gault & Millau is méér dan zomaar een gids
mei24
Slowfood en wijn in nieuwe Brusselse bistro vlakbij de Grote Markt
mei23
Heropent klassiek Italiaans restaurant 5 jaar na brand?
mei23
Topchefs, Anderlecht en GaultMillau: klaar voor gastronomische Champions League
mei22
Populair grilrestaurant krijgt make-over en … bikini’s
mei22
Vlaanderen wordt tweede in knotsgekke gastronomische wedstrijd
mei19
The Young Masters: 14 Belgische topchefs verenigen zich in creatief labo