Allegro Moderato

Allegro Moderato
december 21, 2018 Ambiance
In Clubleden, Restaurants

Korenlei 7
9000 Gent
Tel. 09 233 23 32

www.restoallegro.com

Gesloten op zondag en maandag

Zowel de gevel als het interieur van dit restaurant aan de Gentse Leien stralen een zeldzame grandeur af. Het karakteristieke pand met de barokke trapgevel dateert van de 18de eeuw en was ooit het gildehuis van de onvrije schippers. Het interieur wordt gedomineerd door prachtige kroonluchters, kaarsen op tafel, barokke schoorsteenmantels, muurschilderingen en wandkasten met antiek ogend porselein. Alleen het klavecimbel of de piano-forte met Mozart aan het klavier ontbreekt nog, maar dat gemis wordt alvast ingelost door de klassieke muziek die het plaatje compleet maakt. De chef is een jonge Nederlander, Davey Jonkman, die na zijn studies naar Frankrijk trok om zich te bekwamen in de Franse keuken. Daarna bracht het lot hem naar België waar hij in La Belle Maraîchère en Comme Chez Soi de finesses van de gastronomie nog beter onder de knie kreeg. Verwacht een beknopte à la carte met seizoensgebonden topproducten als zeetong, Sint-Jacobsvruchten of zwezeriken in vernieuwende verfijnde bereidingen, waarbij de chef graag verrast met detail en textuur.  Ondanks de pracht en praal heerst hier een gemoedelijke, gezellige (en in het juiste gezelschap romantische) huiskamersfeer. Met een (maandelijks wisselend) lunchmenu (drie gangen voorafgegaan door amuses) voor 30€ en het Tafel van de Chef-menu (vier gangen met amuses) voor  53€ is de drempel ook financieel niet te hoog. Neusje van de zalm is een mooi degustatiemenu in vijf of zes gangen, waar de chef alle registers opentrekt. In de zomer is het moeilijk kiezen tussen een plaatsje in de glorieuze eetzaal of op het gezellige terras aan het water.