Altermezzo

[spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”first”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

ALTERMEZZO
Bilzersteenweg 366
3700 Tongeren
Tel. 012 74 16 74
www.altermezzo.be 

[/spb_text_block] [/spb_column] [spb_column col_sm=”6″ padding_horizontal=”0″ width=”1/2″ el_position=”last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

In tegenstelling tot de meeste van zijn generatiegenoten, heeft de 27-jarige Jo Grootaers géén indrukwekkend parcours via gerenommeerde (sterren)zaken achter de rug. Dat blijkt geen handicap, integendeel: bij Altermezzo heeft hij een eigen verfijnde culinaire identiteit gevonden. Grootaers werd precies tien jaar geleden voor de leeuwen gegooid.

De zaak was nog maar vier maanden heropend toen de toenmalige chef vertrok. Jean-Pierre Jaeken, de nieuwe eigenaar, aarzelde niet en schoof de pas afgestudeerde souschef de volle verantwoordelijkheid toe om de keuken te gaan leiden. Dat maakt dat Grootaers van bij de start (noodgedwongen) z’n eigen weg is gegaan. Al houdt hij via Jong Keukengeweld en Jeunes Restaurateurs d’Europe, een ruime blik op wat er rondom hem gebeurt. De laatste jaren is het hard gegaan. In 2017 werd Grootaers door zowel Gault&Millau als door Michelin uitgeroepen tot Jonge Chef van het Jaar en haalde Altermezzo ook z’n eerste ster binnen. Terecht: de technisch sterke en tegelijk creatieve chef heeft de laatste jaren aan maturiteit gewonnen. Zijn technisch vernuft gekoppeld aan zijn smaakzin tilt de keuken naar een heel hoog niveau, zonder dat hij daarbij z’n jongensachtige bravoure verloochent. Grootaers wordt dan nog omringd door een heel sterk team, met eigenaar Jaeken die zich meer en meer de rol van people manager en coach heeft eigengemaakt, en wellicht daardoor de best mogelijke mentor/motivator is voor de jonge chef en het team.

Gastvrouw Gerda zorgt voor de vrouwelijke touch en verfijning in de zaal en heeft méér dan een hand gehad in de recent vernieuwde inrichting. Denk aan veel daglicht en bijkomende verlichting per tafeltje, een strak interieur met mooie ronde tafels en eigengereid tafelservies van Pieter Stockman. Sommelier Rudi Schurmans combineert vakmanschap met passie en enthousiasme en helpt je een mooie balans te vinden tussen veilige en gedurfde keuzes. In de keuken wordt Grootaers bijgestaan door souschef Lana Kelchtermans, waarmee hij in de late zomer van 2019 in het huwelijk trad. Van een sterk team gesproken.

[/spb_text_block] [/spb_column] [/spb_row]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!