Ambiance reist: deze Hollandse klassiekers moet je proberen in Amsterdam

[spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_blank_spacer height=”30px” width=”1/4″ el_position=”first”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”3/4″ el_position=”last”]

Op bezoek bij onze noorderburen valt er altijd wat te beleven. Een uitstap naar Amsterdam is dan ook de ideale citytrip: dicht in de buurt en vol met typische, herkenbare smaken. Deze 5 gerechten laten je dan ook kennis maken met de artisanale Nederlandse keuken. 

1. Haring

De rauwe haring is misschien niet de meest toegankelijke snack om je citytrip op te fleuren, maar de vis hangt nauw samen met de Amsterdamse eetcultuur. Deze Nederlandse specialiteit wordt doorheen de ganse hoofdstad geserveerd op markten, foodtrucks en in cafés. Vraag achter een ‘broodje haring’, en je krijgt er een sandwich met pickles en ajuin bij. 

Haringstal De Zeevang
Haarlemmermeerstraat 77
1058 Amsterdam

2. Poffertjes

U reist richting het noorden? Vergeet pannenkoeken: de zoetebek in u is helemaal klaar voor een verse portie poffertjes. De luchtige, kleine variant van de pannenkoek wordt bereid in een speciale poffertjespan, en geserveerd doorheen gans de stad. U vindt ze voornamelijk op traditionele markten. Besprenkel ze met wat poedersuiker en you’re good to go. 

De Vier Pilaren
Stadhouderskade 11
1054 Amsterdam

3. Ontbijtkoek

Dit typisch Nederlands recept is bij ons eerder bekend onder de naam Peperkoek, en wordt al sinds de 16e eeuw op traditionele wijze gebakken in Nederland. De koek is gemaakt uit roggebloem, suiker, honing en oosterse kruiden zoals gember, kaneel, nootmuskaat, peper, anijs en koriander. Pak het uber hollands aan en smeer een dikke laag boter over je plak voor je er in vliegt. Smakelijk! 

Stadsbakker Jongejans
Haarlemmerstraat 4
1013 Amsterdam

4. Stamppot

Wat Pie and Mash is voor de Engelsen, dat is een rustieke Stamppot vast en zeker voor de Nederlanders. Dit gerecht blinkt uit in simpliciteit: aardappelpuree met groenten, vleesjus en overheerlijke rookworst. De populairste varianten krijgen een kleine upgrade met andijvie, zuurkool of wortelen. 

Moeders
Rozengracht 251
1016 Amsterdam

[/spb_text_block]

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!