Nu al vooruitblikken naar Antwerpen Proeft, het zomerse culinaire stadsfestival: het lijkt te grenzen aan masochisme. Maar het nieuws  van deze nieuwkomers voor editie 2018 kan ons toch even de gladde wegen en rode neuzen doen vergeten.

Antwerpen Proeft vindt traditioneel plaats tijdens het Hemelvaartweekend, en in 2018 betekent dit dat het culinaire stadsfestival op donderdag 10 mei van start gaat, om op zondag 13 mei de laatste hapjes te bereiden.

De ticketverkoop is zopas gestart en ook de organisatie draait al op volle toeren. Zo hebben al 15 standhouders hun deelname bevestigd, waaronder 6 nieuwkomers – ’t is te zeggen: restaurants die voor het eerst deelnemen, of restaurants die na één of meerdere jaren afwezigheid opnieuw meedoen.

We overlopen ze even:

Biestro H-eat, winnaar Gouden Goesting 2017 en nieuwkomer in de Michelingids

Fiskebar, begin dit jaar door dagblad New York Post geprezen als “een van de beste Antwerpse adressen voor culinaire verwennerij”

Gå Nord, nieuw in de Gault&Millau-restaurantgids

‘t Geheim van Bergen uit het Nederlandse Bergen op Zoom / Boerderij Hamel

Mama Sara, runner-up van Mijn Pop-uprestaurant 2016 / Aromas de los Andes

Yam Thai, koksmuts in Gault&Millau / Nimman

Naast deze nieuwkomers hebben een aantal oudgedienden ook al hun deelname bevestigd, waaronder Zaowang, dat er al voor de tiende keer bij zal zijn. De andere zijn B23, chocolatier DelRey, DIM, In de Oude Stempel (NL), Jaro en Hanne, Ruggeri en Villa Belvedere.

De voorverkoop start op donderdag 14 december. Tickets kosten €8 (aan de kassa zal dat €10 zijn) en daarvoor krijg je een welkomstdrankje en een voucher voor een aperitief bij een deelnemend restaurant naar keuze.

Tickets zijn online te bestellen via deze link.