Antwerps sterrenrestaurant sluit de deuren: ‘We zijn klaar voor een nieuw hoofdstuk’

Een opvallende transfer in het culinaire landschap. Na zes succesvolle jaren sluit sterrenrestaurant dEssensi de deuren door corona. Chef-kok Karl Ave gaat vanaf nu het team van het Italiaanse restaurant Il divino di Milano in Antwerpen versterken. De originele chef van het restaurant overleed onverwacht in 2019. “Nu is het team weer compleet.”

Prestigieus parcours

De klassieke, maar verrassende keuken van dEssensi in ‘s-Gravenwezel ontving in 2015 een eerste Michelinster. Ook in Gault&Millau scoorde het restaurant hoog met een score van 15/20. Ondanks de zes succesvolle jaren met prestigieuze bekroningen sluit het restaurant vandaag de deuren door de coronacrisis. Chef-kok Karl Ave blijft niet bij de pakken zitten en stapt over naar het Italiaanse restaurant Il divino di Milano in Gooreind, gelegen in de provincie Antwerpen. Ook de andere teamleden van dEssensi vonden gelukkig snel een andere job.

Rooskleurige toekomst

Met de komst van Karl begint Il divino di Milano aan een welgekomen nieuw hoofdstuk. In juni 2018 openden Sylvie Aernouts en chef-kok Johan De Jaegher met veel ambitie het restaurant, amper een half jaar later overleed Johan geheel onverwacht. Ook corona maakte het de zaak niet makkelijk de laatste tijd. Ondanks de moeilijke omstandigheden bleef de zaak toch hoog scoren door het geweldige team rond Sylvie. “Je levensdroom moeten sluiten, dat is dramatisch”, aldus Sylvie. “Wij hebben het overleefd dankzij de takeaway”.

Karl Ave en Johan waren geen onbekenden voor elkaar. Ze kenden elkaar goed, waardoor Sylvie blij is dat Karl vanaf nu achter het fornuis komt te staan. “Karl en Johan, dat klikte. Eén van onze koks vertrekt ook terug naar Italië, ik ben dus zeer blij met de komst van Karl. Twee jaar na de dood van Johan ziet de toekomst er opnieuw rooskleurig uit.”

Verfijnde keuken

De overstap van een meer klassieke naar Italiaanse keuken is alvast geen probleem voor Karl. “De keuken ligt buiten mijn comfortzone, omdat ik nooit eerder een Italiaanse keuken leidde. Maar ik kan hier voor de verfijning zorgen, binnen een goede prijs-kwaliteitverhouding”, klinkt het bij Karl. “Nu is mijn ploeg opnieuw compleet”, vervolgt Sylvie. “Ik weet dat Johan ons blijft stimuleren, en dat hij mee in de potten kijkt om te zien of alles goed is.”

Il divino di Milano
Theo Verellenlaan 87
2990 Gooreind

LEES OOK

Jan Jambon: ‘Geen extra steunmaatregelen meer voor de horeca’

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!