Antwerpse horeca dreigt met rechtzaak tegen viroloog Marc Van Ranst

Volgens de Antwerpse groepering Help de Horeca heeft de oproep van viroloog Marc Van Ranst om Antwerpen voorlopig niet meer te bezoeken de stad “veranderd in een spookstad”. De groep dreigt met rechtszaak tegen Marc Van Ranst. “Er is een totale lockdown gecreëerd zonder het woord effectief uit te spreken”, aldus de Horecagroep.

In een open brief aan gouverneur Cathy Berx en Antwerps burgemeester Bart De Wever uit de groep ‘Help de Horeca’ zijn ongenoegen over het teruggevallen horecabezoek in Antwerpen. “Annuleringen zijn niet meer te tellen, de cafés lopen leeg, de restaurants moeten vroeger sluiten, gewoon omdat de angst erin zit”, klinkt het bij Help de Horeca. “De angst voor het virus dat volgens de cijfers zich situeert in bepaalde wijken en straten. Door de veralgemening van de heer Van Ranst is de paniek ook bij de horeca ondernemer toe geslagen. Er is een totale lockdown gecreëerd zonder het woord effectief uit te spreken.”

Economisch bloedbad

De heropening van de horeca op 8 juni heeft volgens de organisatie niet voor de stijging gezorgd. “Dat getuigen de experten die de regering adviseert”, aldus Help de Horeca. “Volgens diezelfde experten komt de broeihaard van de heropflakkering voort uit bijeenkomsten zoals huwelijken. Dus straf ons niet helemaal af! Want anders zien wij ons genoodzaakt om collectief te sluiten, niet omdat we willen, maar omdat we moeten!” De groep verwijst naar een economisch bloedbad waarbij duizenden mensen op straat zullen komen te staan en vraagt om op een “correcte” manier te handelen.

Juridische stappen

De groepering heeft ondertussen beroep gedaan op een advocaat en bekijkt welke juridische stappen ze kunnen ondernemen tegen viroloog Marc Van Ranst. ‘Blijkbaar kan hij zomaar in de media zeggen wat hij wil. Wij zijn het beu. Ik ben de afgelopen dagen overspoeld door telefoons van mensen die hun zaak moeten sluiten omdat er gewoon niemand langskomt. Vaak gebeurt dat zelfs in tranen’, zegt oprichter Johan Tisson in De Standaard.

Bron: De Standaard

LEES OOK: Horeca-uitbaters over tweede golf: We zitten hier met een bang gevoel

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!