Antwerpse horeca-uitbater Timothy Tynes: 'Dit is erger dan een lockdown'

De strengere corona-maatregelen in de provincie Antwerpen, zijn zorgwekkend voor de horeca. Veel uitbaters vrezen voor een economisch bloedbad indien er geen extra steunmaatregelen komen. We spraken met Antwerpse horeca-uitbater én chef-kok Timothy Tynes. "Je mag wel vliegen naar Italië, maar niet na 23u op restaurant zitten. Dat begrijpt toch niemand."

"Ik respecteer de keuze van de overheid. En zal mij nogmaals aanpassen aan alle nieuwe regels", begint Timothy. "Maar deze maatregelen zijn een economisch bloedbad voor de Antwerpse horeca. We mogen openblijven, maar op welke manier? Veel van ons hebben zich netjes gehouden aan de regels, om nu weeral de dupe van het systeem te worden."

Avondklok

Timothy Tynes is chef en eigenaar van Antwerpse Atelier Maple. Tijdens de eerste lockdown was hij ook een van de chefs achter het initiatief 'Feed The Nurses', waarbij hij maaltijden klaarmaakte voor het zorgpersoneel. "Ik paste mij aan en deed wat ik moest doen in die situatie. Ik heb het zorgpersoneel geholpen en begon erna met take-away in mijn eigen zaak. Natuurlijk wil je in de eerste plaats dat iedereen gezond blijft. Voor de heropening heb ik geïnvesteerd in veiligheid: mondmaskers, handgels, noem maar op." Maar niet iedereen hield zich aan de regels. De Antwerpse politie sloot in totaal al 64 zaken wegens de overtreding van één of meerdere corona-maatregelen. "Maar laten we niet vergeten dat er zoveel meer zaken die zich wél aan de regels hebben gehouden. Je mag nog wel naar Italië vliegen, dus waarom moeten wij om 23u sluiten?"

Onuitgesproken lockdown

Maar zullen de strengere maatregelen nageleefd worden? Timothy blijft er sceptisch over. "Voor mij is het heel simpel. Een groot deel van de Antwerpse bevolking zal wel in Nederland gaan shoppen of de trein nemen naar Brussel. Zeker nu dat het warmer zal worden. Je zult zien hoe Antwerpen dit weekend in een spookstad verandert. Dit is gewoon een tweede lockdown, maar omdat het onuitgesproken is krijgen we geen extra steunmaatregelen. En daar maak ik mij als horeca-uitbater zorgen over."

Atelier Maple
2140 Antwerpen , Karel de Preterlei 210
03/295.80.90
info@ateliermaple.be

Horeca Timothy tynes Horeca antwerpen Antwerpse horeca

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties