Culinaire Ambiance: April 2018

Gastronomie aan de Belgische kust

Eindelijk. We moesten er even op wachten, maar de lente en al wat het seizoen te bieden heeft, is eindelijk aangebroken. De zon toont zich van zijn betere kant. De temperaturen nemen best aangename vormen aan. De seizoengroenten zijn klaar om hun knapperige of smakelijke zelve in de culinaire strijd te gooien. Sowieso brengt de lente extra mogelijkheden met zich mee. In de keuken en daarbuiten. Een dagtripje naar de kust, om maar iets te zeggen. Dat is precies wat onze redacteuren deden. Niet om uit te waaien of om zandkastelen te bouwen – hoewel dat ook een meer dan aangename optie is –, wel om zich te laten verwennen door al wat de Noordzee te bieden heeft. En dat is heel wat. Restaurant Vlass bijvoorbeeld. Waar vader-chef Stefaan en zoon-sommelier Kenzo Lauwereins een nieuwe wind laten waaien. De komst van Kenzo zorgde er niet alleen voor een make-over op interieurvlak. Ook het culinaire niveau treedt een trapje hoger. Pure gastronomie aan de kust: zo zien we het zelf graag. Op zaterdag 5 en zondag 6 mei 2018 beleef je tijdens Tastoe gastronomie op de zeedijk. Een uniek weekend vol proevertjes, bekende chefs en lokale koks. Beleving staat er centraal. Dat is ook waar we bij Culinaire Ambiance van houden. Koken is leven. Smaken is beleven. Vraag het maar aan de vele foodbloggers die ideeën en inspiratie uitwisselden tijdens ons clubevent. De gastronomische snoepjes van Bebijn waren er toen niet bij, maar om het goed te maken, stellen we Bart Vincke en zijn artisanaal snoepatelier gewoon hier voor. Wedden dat je naar de snoepkast sprint bij het lezen van zijn passie? Van nieuwe ontdekkingen gesproken. Voor de tweede maand op rij zie je Martijn Defauw aan het werk in Culinaire Ambiance. Het portret van de jonge chef in het vorige nummer smaakte duidelijk naar meer. Deze keer stelt het aanstormende talent het maandmenu samen. Smakelijk.

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Elke maand de digitale versie van het magazine
en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €0.99
Nadien slechts €2.99 per maand

Ben je al abonnee? Log hier in en krijg
toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!