Asperges met gerookte paling en zachte eierdooier

HyperFocal: 0

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 9 witte asperges
  • 2 filets gerookte paling
  • 1 groene asperge
  • Scheut olijfolie
  • Scheut chardonnay-azijn
  • 4 eieren
  • 1 dl room
  • 20 g kokkels

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Stoom de eieren 20 minuten in een stoomoven op 70°. Koel af in ijswater, breek het ei voorzichtig in een schaal en haal het wit eraf zodat je alleen de dooier (cremeux) overhoudt.
  2. Blancheer 8 witte asperges in zeer gezouten water en koel af in ijswater.
  3. Snij aspergepunten eraf, besprenkel ze met olijfolie en brand de punten mooi goudbruin met een bunsenbrander.
  4. Snij van wat overgebleven is van de geblancheerde asperges enkele stompjes af en houd die apart. Mix wat overblijft met een scheutje room en peper en zout in thermomix. Haal door puntzeef.
  5. Snij de palingfilet in stukjes.
  6. Zet de kokkels op in olijfolie met het deksel op de pan, tot ze openen.
  7. Neem de laatste witte en de groene asperge en snij ze in slierten met een dunschiller. Dompel onder in een 1/1 olijfolie-azijnmengsel.
  8. Dresseer het bord en decoreer met de aspergestompjes en de sliertjes rauwe asperge. Werk naar keuze af met broodcroutons en/of bloedzuring.
Je zou ook graag

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt net zoals de meeste websites gebruik van cookies. Via deze cookies verzamelen wij en derde partijen informatie over uw bezoek en interesses. Op deze manier is het mogelijk om het gebruik van onze site te analyseren, de inhoud van de website te personaliseren, u relevante advertenties te tonen en sociale media functies te integreren. Zo houden we het voor u op elk moment interessant.

Centraal in ons cookiebeleid staat respect voor uw privacy. Via de link “Meer informatie” onderaan verneemt u welke cookies we gebruiken en kan u specifiek instellen voor welke doeleinden u cookies aanvaardt.

Door meteen verder te gaan naar onze website, geeft u toestemming voor alle cookies en een optimale surfervaring.

Bedankt voor uw vertrouwen en veel plezier!